در بسیارى از آیات قرآن، خداوند به عنوان «رب العالمین» یعنی پروردگار جهانیان معرّفى شده است؛ و این نشان مىدهد که قرآن عنایت مخصوصى نسبت به مسأله توحید ربوبیّت دارد.
از قرآن و سنّت و نيز تجربه انسانى دريافته مىشود كه ايمان دينى دستاوردهايى دارد. مى توان اين دستاوردها را در نگاهى كلّى به دو گروه تقسيم كرد: دنيوى، اخروى. دستاوردهاى دنيوى نيز در دو بخش فردى و اجتماعى قابل بررسی است...
آيا جهان هستى مشهود، خداى آفرينندهاى دارد؟ در صورتى كه آفرينندهاى در كار باشد، انگيزه و هدف وى از آفرينش چيست؟ و آيا در اين صورت ما وظيفه و تكليفى داريم؟
ايمان دينى از آن رو كه بينش انسان را نسبت به جهان سامان مى دهد، آفرينش را هدفدار معرفى مى كند، انسان را نسبت به نظام كلّى هستى و قوانين حاكم بر آن خوشبين مى سازد.
آنتونی فلو بیش از نیم قرن در جایگاه استادی فلسفه در دانشگاههای آکسفورد، آبِردین، کیل و ... در مباحث علمی، کتابها، سخنرانیها و مقالات خود از بیخدایی دفاع میکرد...
امام علی علیه السلام: خداوندا، ما از عظمت تو چيزى نمى دانيم، تنها همين را مى دانيم كه تو زنده اى و همه چيز به تو پايدار است، دست هيچ انديشه اى به تو نرسد و هيچ ديده اى تو را در نيابد.
كسانى كه به اهل شفاعت يعنى به اولياى خدا متوسل مىشوند كارشان بدون دليل نيست. آنها مى دانند كه اولا خداى تعالى در كلام مجيدش به افرادى كه مرضى درگاهش باشند مقام شفاعت داده ...
تکفیری ها، همیشه از شعار توحیدی برای مقاصد خود استفاده می کنند، ولی در عمل ذره ای به آن پایبند نیستند. در این مقاله چند پرسش در مورد تکفیر ها و جواب های آیت الله گرامی حفظه الله را می خوانید.
روایات متعددی در فضیلت «آیة الکرسی» و آثار و فواید آن از اهل بیت علیهم السلام وارد شده است، و این نیست مگر به خاطر محتوای بلند و معارف دقیقی که در این آیه کریمه وجود دارد.
می توان اصولی ترین مفاهیم نماز و در واقع عصارهی آن را در چهار تعبیر «الله اکبر»، «الحمد لله»، «سبحان الله» و «لا إلهَ الّا الله» دانست، که به طور معنا داری در نماز تکرار می شوند.
امام علی علیه السلام: بدان كه مالك مرگ، همان مالك زندگى است و آفريننده، همان مرگ دهنده است و نيست كننده، همان باز گرداننده است و درد و گرفتارى دهنده، همان عافيت بخش و رهاننده است.