جوانی از دیدگاه پیامبر
۱۲ آذر ۱۳۹۳ 0سخنان پیامبر اکرم در مورد جوانی
- اى على! چهار چيز را پيش از چهار چيز درياب: جوانى ات را پيش از پيرى، تندرستى ات را پيش از بيمارى، بى نيازى ات را پيش از نيازمندى، و زندگى ت را پيش از مرگ.(1)
- بنده بايد براى سراى آخرتش از دنيا، و براى مرگش از زندگى، و براى پيرى اش از جوانى، توشه برگيرد؛ زيرا دنيا براى شما آفريده شده و شما براى آخرت آفريده شده ايد.(2)
- اى مردم! براى شما نشانه هايى است، پس به سوى آنها حركت كنيد. و براى شما پايانى است، پس به سوى آن بشتابيد. به راستى كه مؤمن، ميان دو هراس قرار دارد: روزى كه [بر او] گذشته است و نمى داند خداوند، چگونه درباره اش داورى مى كند، و روزى كه باقى مانده و نمى داند خداوند با او چه خواهد كرد. پس بنده بايد از خود براى خويش مايه برگيرد، و از دنيايش براى سراى آخرتش، و از جوانى اش براى پيرى اش، و از تندرستى اش براى بيمارى اش، و از زندگى اش براى مرگش. سوگند به آن كه جانم در دست اوست، پس از مرگ، راهى براى كسب خوشبختى و پس از دنيا، سرايى جز بهشت يا دوزخ نيست.(3)
- خداوند هفت نفر را در روزى كه سايه اى غير از سايه او نيست، زير سايه خود مى برد: پيشواى عادل و جوانى كه در عبادت خداوند رشد يافته است و مردى كه وقتى از مسجد بيرون مى رود، دلش به آن مشغول است تا آن كه به مسجد باز گردد و دو دوستى كه در راه خدا دوستى كنند و در راه خدا با هم باشند و بر آن، از هم جدا شوند و كسى كه در خلوت، خدا را ياد كند و چشمانش اشك بريزد و مردى كه زنى صاحب مقام و جمال، از او كام بخواهد و او بگويد: من از خداوند پروردگار جهانيان مى ترسم و كسى كه پنهانى صدقه اى بدهد به گونه اى كه دست چپش نداند كه دست راستش چه چيزى انفاق مى كند.
- برترى جوان عابدى كه از آغاز جوانى عبادت كند، بر پيرى كه در كهن سالى عبادت كند، مانند برترى پيامبران بر ديگر مردم است.
- خداوند متعال به جوان عابد، بر فرشتگان مباهات مى كند، مى گويد: بنده ام را بنگريد كه براى من از خواسته هايش چشم پوشيده است.
- خداى متعال، جوانى را كه سبك سرى نمى كند، تحسين مى كند.
- خداوند جوانى را كه جوانى اش را در اطاعت از خدا سپرى مى كند، دوست دارد.(4)
منبع:
(1)من لا يحضره الفقيه ج 4، ص 357، ح 5762
(2)تنبيه الخواطر : ج 1 ص 131 .
(3)أعلام الدين : ص 333 .
(4)كرمي فريدني، علي ؛ پرتوي از پيام پيامبر يا برگرداني تازه از نهج الفصاحة،ناشر: حلم؛نوبت چاپ: اول،قم،ص248-249.