فضیلت خواندن نماز در مسجد پیامبر اکرم (ص) (مفاتیح الجنان)
۰۷ مرداد ۱۳۹۴ 0 ادعیه و زیاراتمؤلّف گويد: ما در كتاب «هدیّه الزّائرين» در بيان تكاليف زائران در مدينه طيّبه نوشتيم، از چيزهايى كه براى ايشان مهم است اين است كه تا در مدينه معظّمه،هستند، فرصت را غنيمت دانسته، در مسجد رسول خدا صلى اللّه عليه و آله بسيار نماز بجاى آورند، كه نماز در آنچا برابر ده هزار نماز است كه در جاى ديگر خوانده شود و بهترين مكان هاى مسجد روضه شريفه است كه بين قبر و منبر قرار دارد.
و بدان كه شيخ ما حاجى نورى در «تحيّه» فرموده است: مقدار جاى جَسَد مبارك پيامبر و ائمه ما «صلوات الله و سلامه عليهم اجمعين»از زمین اشرف است از كعبه معظّمه به اتفاق جميع فقها-چنانكه شهيد (ره) در كتاب «قواعد» به آن تصريح نموده- اشرف است. در حديث حَسَن، از حضرمى روايت شده است كه امام صادق عليه السّلام مرا امر فرموده: در مسجد رسول خدا صلى اللّه عليه و آله تا مي توانم بسيار نماز بخوانم، و فرمود: هميشه ترا ميّسر نمى گردد به اين مكان شريف بيايى...تا اخر خبر. شيخ طوسى (ره) در كتاب «تهذيب» به سند معتبر از مزارم روايت كرده است كه امام صادق عليه السّلام فرمود: روزه گرفتن در مدينه و نماز خواندن نزد ستونها واجب نيست، بلكه واجب همان نمازهاى پنجگانه و روزه ماه رمضان است، ولى اگر كسى بخواهد روزه بگيرد براى او بهتر است. و فرمود در اين مسجد شريف تا بتوانيد بسيار نماز بخوانيد، كه براى شما بهتر است بدانيد آدمى گاه مى شود كه در دنيا زيرك است، و مردم او را مدح مى كنند، كه فلانى چه بسيار زيرك است، پس امر كسى كه در كار آخرت زيرك باشد چگونه است؟ و رسول خدا و ائمه بقيع را در روز به اندازه اى كه براى تو ممكن است به طور مكرّر زيارت كن، و هرگاه حجره رسول الهى را مشاهده كردى بر آن حضرت سلام بده و تا در مدينه هستى مواظب خود باش، و خويش را از گناهان و مظالم حفظ كن و تدبّر و تفكّر كن در شرافت آنجا، به خصوص در مسجد شريف كه قدم هاى مبارك رسول خدا بر آن زمين ها گذاشته شده و آن بزرگوار در كوچه و بازار آن تردّد نموده، و در آن مسجد نماز خوانده و آنجا جايگاه وحى و تنزيل است، و جبريل امين و ملائكه مقرّب در آنجا نازل مى شدند، و چه خوب گفته شده:
أَرْضٌ مَشَى جِبْرِيلُ فِي عَرَصَاتِهَا
وَ اللَّهُ شَرَّفَ أَرْضَهَا وَ سَمَاءَهَا
زمينى كه جبريل در عرصاتش راه يافته
و خدا زمين و آسمانش را شريف گردانده
و تا ممكن شود،در مدينه صدقه بده، به خصوص در مسجد و مخصوصا به سادات و ذرّيه رسول خدا صلى اللّه عليه و آله كه ثواب جزيل و اجر عظيم بر آن مترتّب است. علاّمه مجلسى فرموده:در روايت معتبر وارد شده:درهمى كه در آنجا صدقه دهند برابر است با ده هزار درهم صدقه در جاى ديگر و اگر برايت ممكن باشد مجاورت آن شهر پاك را اختيار كن،كه مجاورت در مدينه مستحبّ است و احاديث مستفيضه در فضيلت آن وارد شده است.
سَقَى اللَّهُ قَبْرا بِالْمَدِينَةِ غَيْثَهُ
فَقَدْ حَلَّ فِيهِ الْأَمْنُ بِالْبَرَكَاتِ
خدا قبرى را در مدينه با بارانش سيرا كند
كه در آن فرود آمده امنيت با بركتها
نَبِيُّ الْهُدَى صَلَّى عَلَيْهِ مَلِيكُهُ
وَ بَلَّغَ عَنَّا رُوحَهُ التُّحَفَاتِ
پيامبر هدايت كه خدايش بر او درود فرستد
و برساند از ما به روان او هديه ها
وَ صَلَّى عَلَيْهِ اللَّهُ مَا ذَرَّ شَارِقٌ
وَ لاحَتْ نُجُومُ اللَّيْلِ مُبْتَدِرَاتِ
درود فرستد خدا بر او تا خورشيد مى تابد
و مى درخشد ستارگان شب شتابان