حجت الاسلام والمسلمین صدیقی:گذشتن از منیت و خود لازمه اخلاق است و عالمان بزرگ چون امام خمینی(ره) و آیت الله العظمی بهجت(ره) در این وادی گام برداشتند.حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، در دومین همایش "اخلاق حوزه های علمیه" نکوداشت آیت الله العظمی بهجت(ره)، در اصفهان، اظهار کرد: حضرت آیت الله بهجت عبد بود ، عبد ماند و عبد رفت.
امام جمعه موقت تهران با تاکید بر این که سراسر وجود حضرت آیت الله بهجت(ره) تهذیب و اخلاق بود، خاطر نشان کرد: ایشان پدیده ای ناشناخته بود که آمد و راحت رفت.
وی تصریح کرد: حضرت آیت الله بهجت الگویی عملی در امر فقاهت و اخلاق و جزو پشتوانه های انقلاب اسلامی بود و حوزویان باید از سیره علمی و عملی ایشان الگو بگیرند.
آیت الله صدیقی در ادامه با اشاره به وضعیت اخلاق در حوزه های علمیه و دانشگاه ها، گفت: امروز متاسفانه گرایش طلاب به سمت رشته های مدرکی بیشتر شده و تقاضا نسبت به رشته های تخصصی مانند اخلاق کاهش یافته است.
امام جمعه موقت تهران به مطالبه خداوند براساس آیات قرآن از بشریت مبنی بر تفقه در دین اشاره کرد و افزود: آیا فقه در دین با درس خواندن تنها ممکن است، بسیاری از افراد به مفاهیم،
ماهیت ها و دورس عالم هستند، ولی فقاهت ندارند و عالم مجهز به فقاهت کسی است که زنجیرهای نفسانی را از خود بازکرده باشد
دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر با تاکید بر این که تعلیم و تعلم یک شمشیر دو لبه است که می تواند قاتل باشد یا ناجی، تصریح کرد: آنچه که به تعلیم و تربیت رنگ می دهد، انگیزه است.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با بیان این که فقه متعلق به قلب است و تهذیب نیز به قلب باز می گردد، ابراز داشت: گذشتن از منیت و خود لازمه اخلاق است و عالمان بزرگ چون امام خمینی(ره) و آیت الله العظمی بهجت(ره) در این وادی گام برداشتند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به این که حریت منشاء ایجاد تحول است، گفت: هیچ گروهی به اندازه روحانیت در معرض خطر نیست، لذا باید مراقبه و محاسبه کرد.
حجتالاسلام محمد عمومی:رفتارهای خوب انسان موجب تقویت ایمان میشود.
حجتالاسلام محمد عمومی، استاد حوزه علمیه قم، امروز پنجشنبه، اظهار کرد: تربیت انسان مفهوم گستردهای دارد، یعنی اگر یک بعد تربیت در انسان حاصل شود، به خودی خود، در یگر ابعاد وجودی انسان نیز تاثیر خواهد گذاشت.
وی با اشاره به تاثیر متقابل علم بر اخلاق، گفت: کسی که در زندگی به مقام زهد برسد، قدر آخرت را شناخته است.
این استاد حوزه علمیه قم همچنین با اشاره به تاثیر ایمان بر اخلاق، بیان کرد: نشانههای ایمان خود را در اخلاقیات نشان میدهد.
حجتالاسلام عمومی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) « لا يَجدُ عَبدٌ طعمَ الإيمانِ حتّى يَعلمَ أنَّ ما أصابَهُ لم يكُن لِيُخطِئَهُ، وَ َأنَّ ما أخطأهُ لم يكُن ليُصيبَهُ، وَ َأنَّ الضّارَّ النّافِعَ هوَ اللّه ُ عزّ و جلّ»، خاطرنشان کرد: رسیدن به ایمان و چشیدن طعم واقعی آن، در گرو کسب معرفت و دل کندن از دنیای فانی است.
وی گفت: علم محصول عمل است و ایمان نیز بر عمل انسان تاثیر دارد و رفتارهای خوب انسان موجب تقویت ایمان میشود.
حجتالاسلام والمسلمین شیخ جعفر ناصری:امروز درمان حل مشکلات رجوع به قرآن و اهلبیت(ع) است.
حجتالاسلام والمسلمین شیخ جعفر ناصری، با بیان اینکه حوزههای علمیه دارای یک نشاط معنوی هستند، افزود: برخی خلاءهای محتوایی نیز برهمگان محسوس است که در این زمینه متولیان فرهنگی باید این خلاءها را برطرف کنند.
این استاد حوزهعلمیه با اشاره به ضرورت برقراری یک نوع توازن در بین بخش نظری و محتوایی حوزهها، بیان کرد: حوزه بدون توازن بین بخش نظری و محتوایی موفق نخواهد بود و این یک ضرورت است و باید بیش از هرچیز به بخش محتوایی، اخلاقی، معنوی، تربیتی، ضرورت شناسیها و آسیب شناسیها توجه داشت.
حجتالاسلام ناصری خاطرنشان کرد: کسانی که وارد حوزه نجف شدند به دلیل آنکه فضای آن معنوی بود، آنها نیز متاثیر از این فضا میشدند.
وی گفت: کتابهایی که اکنون در خصوص اخلاق نوشته شده هنوز جای بحث دارد و این کتب هنوز به روز رسانی نشدهاند و نیاز به بومیسازی دارند.
وی با بیان اینکه نباید گذاشت که کشورهای غربی مفاهیم بلند دینی را از ما بگیرند و ما را به گونهای دیگر آرایش کنند که متوجه نشویم، گفت: امروز درمان حل مشکلات رجوع به قرآن و اهلبیت(ع) است.
در این همایش از ۲ جلد کتاب پیرامون موضوع اخلاق نوشته آیتالله العظمی مظاهری، یک اثر از آیتالله ناصری، ۶ کتاب آیتالله مهدوی و یک اثر نیز از حجتالاسلام مومنی رونمایی شد.