پاورپوینت بصیرت عاشورایی 1
۰۶ مهر ۱۳۹۵ 0 صوتی و تصویریدست آوردهای عاشورا
ابوسفیانیان می خواستند قلم سرخ بر کتاب وحی بکشند و یزید، یادگار عصر تاریک بت پرستی، به گمان خود با کشتن و به شهادت کشیدن فرزندان وحی امید داشت اساس اسلام را برچیند و با شعار صریح «لا خَبَرٌ جاءَ وَ لاَ وَحْىٌ نَزَلْ» بنیاد حکومت الهی را برکند. اگر عاشورا نبود، نمی دانستیم به سر قرآن کریم و اسلام عزیز چه می آمد. لکن اراده خداوند متعال بر آن بوده و هست که اسلام رهایی بخش و قرآن هدایت را جاوید نگه دارد و حسین بن علی علیه السلام ، این عصاره نبوت و یادگار ولایت را برانگیزد تا جان خود و عزیزانش را فدای عقیده خویش و امت عظیم پیامبر اکرم نماید تا در امتداد تاریخ، خون پاک او بجوشد و دین خدا را آبیاری فرماید و از وحی و ره آورده های آن پاسداری نماید.
عاشورا، صحنه عبرت
عاشورا غیر از درس ،یک صحنه عبرت است. انسان باید در این صحنه نگاه کند تا عبرت بگیرد. عبرت بگیرد یعنی چه؟ یعنی خود را با آن وضعیت مقایسه کند و بفهمد در چه حال و وضعی قرار دارد.چه چیزی او را تهدید می کند و چه چیزی برای او لازم است. این را عبرت می گویند. مثلا هنگامی که شما از جاده ای عبور می کنید و اتومبیلی را می بینید که واژگون شده یا تصادف کرده و آسیب دیده و مجاله شده و سرنشینانش نابود شدند، می ایستید و به آن صحنه نگاه می کنید، چرا؟ برای اینکه عبرت بگیرید. برای اینکه بر شما معلوم شود که چه جور سرعت و حرکت و چه جور رانندگی به این وضعیت منتهی می شود. این هم نوع دیگری از درس است اما درس از راه عبرت گیری
شعاع بصیرت
بصیرت از ریشه «بصر=بینایی» است و به معنای عقیده قلبی، شناخت، بینش دل، آگاهی، یقین، زیرکی، عبرت، ثبات در دین، حجت و استبصار در چیزی و...آمده است(1). در قرآن واژه بصیرت دو بار و مشتقات بَصَر، 148 بار ذکر شده است و در ادبیات دینی «بصیرت» به معنای بینش، فهم عمیق، درک قلبی و آگاهی است. به عبارت دیگر: شناخت روشن از دین، تکلیف، پیشوا، حجت خدا، تشخیص راه صواب از ناصواب و تمیز حق از باطل بصیرت نام دارد. بصیرت و روشن بینی از صفات شایسته ای است که یک مسلمان در زندگی فردی و اجتماعی خود باید از آن برخودار باشد.
(1)کتاب العین، ج7،ص117)
از جنس نور
در دوران زندگی انسان با رفتارهای خود بر روی بینش و بصیرت خود پرده ی غفلت می کشد.( 1) لذا باید مراقب نفس شیطان در تغییر بینشها بود(2) چرا که بصیرت و بینش صحیح در مواقع حساس خودنمایی می کند و قدرت خود را نشان خواهد داد(3)از نگاه قرآن، تفاوت های اساسی میان اهل بصیرت و افراد بی بصیرت وجود دارد(4) و بصیرت حقیقی آن است که شناخت و بینش انسان را نسبت به خود و محیط پیرامونی اش تغییر داده (5) و با عبرت آموزی از مشاهدات، قدرت تشخیص را در او بالا ببرد (6) تا بتواند در حوادت و اتفاقات جامعه قدرت شناسایی حق و باطل را داشته باشد(7) در نگاه قرآن، بینش و بصیرت واقعی آن است که انسان را به خداوند نزدیک تر نماید.(8)
(1)ق22؛بقره7؛جاثیه23 3)همان (5)قصص72؛نور42 (7) آل عمران،13 2)اعراف:201 (4)رعد:16،هود24، غافر58 (6)اشاره به آیات آفاقی و انفسی .ذاریات 21-20 (8)قصص،72
بسیارند کسانی که از چشم سر بهره مندند ولی چشم باطن و حقیقت بین آنان کور و نابیناست. به همین جهت است که قدرت تشخیص حق و باطل و رو از تاروا را ندارند و به راحتی چشم بر روی حقایق می بندند. از این رو از اینگونه افراد هم به نابینای باطنی تعبیر می شود. پیامبر اعظم (ص) می فرماید: کور آن نیست که چشم او کور است، کور آن است که بصیرتش کور است (1)علی «علیه السلام» نیز می فرماید:از دست دادن بینایی آسان تر است تا از دست دادن بینش(2) و فرمود:هرگاه دیده ی بصیرت کور باشد، نگاهبا چشم ظاهر سودی ندهد.(3)
(1)نهج الفصاحه،ح785،ص153 (2)نهج الفصاحه،ص153؛ غررالحکم ص536،ح6463 (3)میزان الحکمه، ج2،ص504
«يَا لَيْتَنَا كُنَّا مَعَك ؛حسین جان! ای کاش ما هم کنارت بودیم و با دشمنان دین خدا می جنگیدیم»؛ جمله ای که بارها گفته ایم و در خلوت خود یا در مراسمات مذهبی، پس از شنیدن مظلومیت اباعبدالله «علیه السلام» رگ غیرت دینی مان برجسته شده، این کلمات را بر زبان دل جاری می کنیم.ولی آیا تاریخ نیک گریسته و شرایط آن زمان را درک کرده ایم و در مورد افراد بزرگی هچمون ابن عباس فکر کرده ایم که چرا امام را همراهی نکرده اند؟! آیا ما مردمان امروزی،فضای پیرامون خود را خوب درک کرده و از رهبر زمان خود اطاعت می کنیم یا اینکه مانند همان گذشتگانی که از آنان دل چرکین هستیم، ما نیز دهها توجیه و بهانه، امام و رهبر خود را تنها می گذاریم؟ راستی با امام زمان خود چقدر رابطه داریم؟ آیا ایشان از ما رضایت دارند؟
رد پای گذشته
تیر شبهه
پای درس عاشورا
تیر1371
پیام فوری عاشورا برای امروز
امام خامنه ای: به نظر من امروز یکی از پیامهای عاشورا از دیگر درسها و پیام های عاشورا برای ما فوری تر است. ما باید بفهیم چه بلایی بر سر آن جامعه آمده که حسین بن علی «علیه السلام» آقا زاده اول دنیای اسلام و پسر خلیفه مسلمین علی بن ابیطالب علیه السلام در همان شهری که پدر او بر مسند خلافت می نشسته است گردانده شد و آب از آب هم تکان نخورد.دو عامل، عامل اصلی این گمراهی و انحراف عمومی است: یکی «دورشدن از ذکر خدا» که مظهر آن نماز است، یعنی فراموش کردن خدا و معنویت و جداکردن حساب معنویت از زندگی و فراموش کردن توجه و ذکر و دعا و توسل و توفیق از خدای متعال و توکل بر خدا و کنار گذاشتن محاسبات خدایی از زندگی.عامل دوم:«اتبعوا الشهوات » است یعنی دنبال شهوترانی ها و هوس ها در یک جمله، دنیاطلبی رفتن، و به فکر جمع آوری ثروت و مال بودن و التذاذ و به دام شهوت دنیا افتادن و اصل دانستن اینها و فراموش کردن آرمانها. این درد اساسی و برزگ است و ما هم ممکن است به این درد دچار بشویم.
دو عامل آفت زا
عبیدالله بن حر جعفی زمین گیر ثروت
بصیرت لحظه ها
عاشورا پرگاری برای ترسیم عشق
ما و انقلاب اسلامی
همه ی آزادگان دنیا امروز چشم امیدشان به نظام ماست و ما در حال گذار از یک مرحله مهم تاریخ هستیم تا امت را به دست صاحب اصلی اش برسانیم. لذا وظیفه ی اصلی ما جانبازی در این راه است و باید راه هزاران شهید را که برای بقای این نظام جان سپاری کردند ادامه دهیم و البته در برابر خون آنان مسئولیم. حقانیت ما همچون روز روشن است و فقط کافی است چشمانمان را باز کنیم.علی رغم همه مشکلات موجود اعم از اجتماعی، قضایی و اقتصادی ما در مسیر درست در حال حرکتیم و گواه آن هم این دشمنی بی سابقه ی نظام کفر و استکبار باماست چرا که ما در مسیر غلط باشیم آنها بیشتر کمکمان می کنند نه دشمنی
پاورپوینت بصیرت عاشورایی
مجموعه نمایشگاهی بصیرت عاشورایی به مناسبت ایام شهادت سالار شهیدان حضرت امام حسین علیه السلام به همت مجتمع فرهنگی پژوهشی معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه تولید و منتشر شد