انگیزه مطالعه

انگیزه مطالعه

۲۵ آذر ۱۳۹۳ 0 فرهنگ و اجتماع

آیا می دانید کتابهای بسیار زیادی وجود دارند که پاسخگوی سوالات و مشکلات زندگی ما هستند؟ عادت به مطالعه، عادت بسیار خوبی است که به ما در راه رشد و کمال کمک می کند. در این نوشتار به برخی از راهکارهای کتابخوان شدن می پردازیم:

عادت به مطالعه باید در وجود هر کس نهادینه شود، در غیر این صورت تنها به مطالعه می توان به شکل یک گذران وقت نگاه کرد. در اینجا چند پیشنهاد به ما کمک می کند تا نه تنها پس از مدتی کوتاه کتابخوانی حرفه ای شویم، بلکه مطالعه تبدیل به یکی از مفرح ترین سرگرمی های ما شود: 

1. انتخاب کتاب در زمینه ای که به آن علاقمند هستید؛

اگر شما به رشته یا زمینه خاصی علاقمندید و از آن لذت می برید به دنبال انتخاب کتاب هایی باشید که در زمینه آن رشته ها هستند. با این کار عادت مطالعه در شما کم کم نهادینه می شود و پس از مدتی از هر کتابی در هر زمینه اي و با هر محتوایی لذت می برید. 
 

2. ادبیات داستانی و یا غیر داستانی؛

تعدادی از کتاب ها کاملا ساخته و پرداخته تخيلات نويسنده و کلا از حقیقت به دورند که به آنها نام کتاب های داستانی داده شده است. رمان ها، داستان های کوتاه و افسانه ها نمونه خوبی از این دسته هستند. اینگونه کتاب ها می توانند شما را به جاهای دیگری ببرند و به قدرت تخیل شما کمک کنند.
این دسته از کتاب ها برای برداشتن گام های نخست مطالعه و لذت بردن از کتاب بسیار مناسب هستند. اما کتاب های غیر داستانی مبنای حقیقی دارند، مانند کتاب های تاریخی و علمی؛ اما این به آن معنا نیست که این دسته از کتاب ها خسته کننده اند، بلکه برای آغاز کار مناسب نیست، اما با خو گرفتن به عادت پسندیده مطالعه می توان پس از مدتی کوتاه از آنها نیز لذت برد. 

3. از سایر اعضای خانواده نیز کمک بگیرید؛

از پدر و مادر و کسانی که به آنها علاقمند هستید یا خصوصیات مشترکی با آنها دارید بخواهید تا کتاب هایی را که خوانده اند و از آن لذت برده اند به شما معرفی کنند. با این کار شما نیز شاید از کتابی که آنها خوانده اند لذت ببرید و همین امر نقطه ای برای لذت بردن از مطالعه باشد. 

4. از متخصصان بخواهید؛

کتابخانه مکان خوبی است که شما بتوانید کتاب هایی را که دوست دارید پیدا کنید و مجبور نیستید تا خودتان درباره آن تحقیق کنید. درباره علایقتان با کتابداران صحبت کنید تا آنها در این زمینه شما را یاری کنند. 

5. برپايي جلسه کتابخواني؛

با دوستانتان قرار بگذارید تا هر کسی کتابی مشخص را بخواند و پس از مطالعه درباره آن کتابها با هم صحبت کنید. این کار شما را تشویق می کند تا هم یک جلسه دوستانه داشته باشید و هم پیش زمینه ای از کتابی که نخوانده اید تا تصمیم بگیرید که این کتاب را بخوانید یا نه. 

6. به مطالعه تنها به عنوان سرگرمی نگاه نکنید؛

همه افراد به مطالعه به عنوان نوعی سرگرمی نگاه می کنند و فکر می کنند اگر آن را انجام ندهند کار اشتباهی مرتکب نشده اند. اما اگر به مطالعه به عنوان یکی از نیازهای ضروری زندگی نگاه کنیم یاد می گیریم تا مانند غذا خوردن آن را هرگز فراموش نکنیم. 
با چنین گام های موثری شاید در کمتر از یک ماه بتوان عادت خوب مطالعه را در خود پرورش داد. 
 
منبع: کید هلت، نویسنده: ماری ال گاوین، مترجم: مرجان آقبلاغی، سایت خبرگزاری کتاب ایران 
کانال قرآن و حدیث را درشبکه های اجتماعی دنبال کنید.
آپارات موسسه اهل البیت علیهم السلام
کانال عکس نوشته قرآن و حدیث در اینستاگرام
تلگرام قرآن و حدیث
کانال قرآن و حدیث در ایتا
کانال قرآن و حدیث در گپ
پیام رسان سروش _ کانال قرآن و حدیث