روز جمعه و دعای "اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی نَفْسَکَ"
۲۲ آذر ۱۳۹۶ 0 معارفزمان غیبت امام زمان(عج) آزمونی بزرگ برای بشریت و بخصوص شیعیان آن حضرت است و سعادتمندان این زمان کسانی هستند که در طوفان فتنه آخرالزمان به پیمان خود با حجت خدا وفادار بمانند و روی دلشان را از او برنگردانند.
امام صادق (ع) می فرماید:« طُوبى لِمَنْ تَمَسَّكَ بِاَمْرِنا فى غَيْبَةِ قائِمِنا، فَلَمْ يَزِغْ قَلْبُهُ بالْهِدايَةِ»[1] خوشا به حال كسى كه در زمان غيبت قائم ما به فرمان ما چنگ زند وقلب هدايت شده اش به طرف باطل متمايل نشود.
و نیز امام باقر(ع): «يَأْتى عَلَى النّاسِ زَمانٌ يَغيبُ عَنْهُمْ اِمامُهُمْ فَيا طُوبى لِلثّابِتينَ عَلى اَمْرِنا فى ذلِكَ الزَّمانِ»[2]؛ زمانى بر مردم مى آيد كه امام و پيشواى آنان غيبت مى كند، پس خوشا به حال كسانى كه در آن زمان بر فرمان ما استوار و ثابت قدم باشند.
ثبات قدم در این راه بدون لطف و عنایت ویژه خداوند عالم میسر نمی شود. دعای «اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی نَفْسَکَ» حلقه اتصال انسان به این عنایت خاص خداوند است:
زراره از امام صادق (ع) نقل می کند که فرمودند: «زمانی می آید که خداوند قلوب شیعیان را در زمان غیبت «قائم» امتحان می کند». زراره می گوید اگر آن زمان را درک کردم چه کار کنم؟ حضرت فرمودند: «یا زراره هرگاه آن زمان را درک کردی این چنین دعا کن:اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی نَفْسَکَ ....[3]
خواندن این دعا در روز جمعه تاکید شده است. «سید بن طاووس» میگوید اگر نتوانستید دعاهای عصر جمعه را بخوانید و تعقیبات عصر جمعه را انجام دهید، پس حذر کنید، از اینکه خواندن این دعا را ترک کنید.
توجه به مضامین والای این دعای شریف در کنار حفظ آداب ظاهری و باطنی می تواند قلب انسان را به حقایق این دعا نزدیک و از نورانیت آن بهره مند گرداند.
منبع: نرم افزار باد صبا
پی نوشت:
[1].بحارالأنوار، ج52، ص 123
[2]. بحارالأنور، ج 52، ص 145.
[3].اصول کافی ج 2، ص: 149