معرفی کتاب شفابخشی قرآنی: (بررسی 44 بیماری اخلاقی)
۱۷ شهریور ۱۴۰۱ 0 اهل بیت علیهم السلامزبان:
الامام زین العابدین (ع) : من لم یعرف دائه افسده دوائه
امام سجاد(ع) می فرماید: کسی که درد خود را نشناسد دارویش او را تباه می کند.
انسان موجودی است دو بعدی و متشکل از جسم و روح، هماگونه که جسم انسان نیازمند مراقبت و سلامت است روح نیز باید سالم و قوی باشد. بدون تردید پیشگیری از بیماری های جسمی و روحی به مراتب از درمان آن بهتر است.
تعجیل و تسریع در درمان بیماریهای اخلاقی و روحی مانند امراض جسمی، مانع تشدید آن و گاهی غیر قابل درمان شدن می شود.
امیرالمومنین علی (ع) می فرماید: من لم یتدارک نفسه باصلاحها اعضل دائه و بعد شفائه و عدم الطبیب. کسی که به اصلاح نفس خویش نپردازد و هرچه زودتر خود را درمان نکند بیماریش تشدید می شود و معالجه اش سخت می گردد و پزشک معالج نمی یابد.
این روایت نورانی به رذائل و بیماری اخلاقی مانند حرص، حسادت، غضب و کینه اشاره دارد.
تاخیر در درمان این بیماری ها ممکن است آن را به بیماری صعب العلاجی تبدیل کرده و باعث سقوط و مرگ روح شود گرچه حیات جسمی برقرار باشد.
درجامعه انسانی ممکن است افرادی زنده ظاهری باشند ولی در واقع مرده دل باشند و از زندگی حقیقی بهره ای نداشته باشند اینان به تعبیر امیرالمومنین( میّت الحیاه) هستند.
قبل از بررسی راه درمان بیماریهای اخلاقی، شناخت آنها مهم است، امام سجاد(ع) در دعای هشتم صحیفه سجادیه با نگاهی عالمانه 44 بیماری اخلاقی را نامبرده، آن حضرت با افزودن یک کلمه به هر صفت و رذیله اخلاقی در حقیقت به زمینه تبدیل آن به یک بیماری اشاره کرده است به عنوان نمونه می فرماید هیجان الحرص آنچه در حرص عامل سقوط است، طوفانی شدن آن است، نوشتار پیش رو به بررسی ریشه های شکل گیری این 44 رذیله و راه کارهای درمانی آن از منظر وحی یعنی قرآن و روایات می پردازد. امید آنکه گامی کوچک در حوزه اخلاق و تربیت باشد و مرضی خدای متعال قرار گیرد.
این کتاب توسط انتشارات مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی (ص) در سال 1401 به چاپ رسیده است.