ضرورت توجّه و بهره مندى از فرصتهاى معنوى
۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ 0آدمى همواره در زندگى، با فرصتهايى روبه رو میشود كه اگر از آن استفاده كند، میتواند سعادتمند شود و چنانچه آن فرصتها را از دست دهد، خسارات فراوانى خواهد ديد.
بر اساس روايتى كه هم از رسول گرامى (ص) و هم از ائمّه اطهار (ع) نقل شده، انسان بايد خود را در معرض نسيم هاى الهى و معنوى قرار دهد تا رستگار شود.
«إِنَّ لِرَبِّكُمْ فِي أَيَّامِ دَهْرِكُمْ نَفَحَاتٍ أَلَا فَتَعَرَّضُوا لَهَا»[1]
نسيم هاى رحمانى در حال وزيدن است و همه بايد مراقب باشند و خود را در معرض آن نسيم ها قرار دهند.
اهل سير و سلوك، براى اين روايت شريف، اهميّت بسيارى قائل شده و عمل به آن را در سرلوحه دستورالعملهاى سلوكى خويش قرار میدهند. يكى از فرصتهاى معنوى و ارزشمند و از جمله نسيمهاى الهى كه هر سال به سوى بندگان میوزد، آغاز ماه رجب و به دنبال آن، فرارسيدن ماههاى مبارك شعبان و رمضان است. پيامبر اكرم (ص) فرمودند: رحمت خداوند در ماه رجب، مثل باران جارى است.
«رَجَبٌ شَهْرُ اللَّهِ الْأَصَمُّ يَصُبُّ اللَّهُ فِيهِ الرَّحْمَة عَلَي عِبَادِه»[2]
ماه رجب ماه خدا است و در آن، رحمت الهى بر بندگان پيوسته و انبوه ريزش مى كند.
آيا تاكنون ديدهايد باران تند با زمين كشاورزى چه مى كند؟ باران رحمت الهى نيز مملكت دل انسان را به همان صورت زير و رو مى كند؛ امّا آن دلى مى تواند از اين نعمت الهى بهره مند شود، كه در معرض نسيم رحمانى واقع شده باشد، يا خود را در معرض آن قرار دهد.
هنگام بارش باران، كسى میتواند از بركت آن استفاده كند كه خود را زير باران قرار دهد، ولى كسى كه هنگام نزول باران به زير سقف میرود، خود به خود از اين نعمت عظيم خداوند محروم مى گردد.
يكى از معانى «توجّه و بيدارى»- كه منزل اوّل از منازل هفتگانه سير و سلوك است- همين هوشيارى و آگاهى نسبت به وزش نسيم رحمت الهى است.انسان بايد توجّه داشته باشد كه ماه رجب، ماه رحمت الهى است. بداند و بفهمد كه وارد ماه رحمت شده است و خود را در معرض باران رحمت و مغفرت خداوند سبحان قرار دهد.
منبع:اعتكاف، سلوك منتظران، آیه الله العظمی مظاهری, ص: 16