مستحبات رمی جمرات (مصباح المتهجد)
۰۹ تیر ۱۳۹۴ 0 ادعیه و زیاراتو ينبغي أن يأخذ حصى الجمار من المزدلفة أو من الطريق إلى منى و إن أخذه من منى جاز و يلتقط سبعين حصاة و يكره أن يكسرها بل يلتقطها و يستحب أن تكون برشا. و يجوز أخذ الحصاة من سائر الحرم إلا من مسجد الخيف و من الحصى الذي رمي بها و ما يأخذه من غير الحرم لا يجزئه و ينبغي أن يكون مقدار الحصاة مقدار الأنملة. فإذا نزل منى بعد الخروج من المشعر فإن عليه بها يوم النحر ثلاثة مناسك أولها أن يأتي الجمرة القصوى التي عند العقبة و ليقم من قبل وجهها و لا يرميها من أعلاها.
مستحب است سنگ ریزه هایی را که در منی رمی خواهد نمود از مزدلفه بردارد و یا در راه به سوی منا، مجموع آنها هفتاد دانه است. و مجاز است از بقیه حرم ها بردارد جز مسجد خیف. بعد از خروج از مشعر الحرام و رسیدن به منی و در روز عید قربان (دهم ذی الحجه)، رمی جمرات آغاز می گردد که منسک اول است و سه مرحله دارد: اول جمره اول را رمی کند، و پس از آن جمره وسطی را، و پس از آن جمره عقبه را.
و يقول و الحصى في يده-
هنگامی که سنگ ها را در دست گرفته و آماده رمی است این دعا را بخواند:
اللَّهُمَّ هَؤُلَاءِ حَصَيَاتِي فَأَحْصِهِنَّ لِي وَ ارْفَعْهُنَّ فِي عَمَلِي
ثم يرمي الجمرة بسبع حصيات واحدة بعد الأخرى خذفا يضع الحصاة على بطن إبهامه و يدفعها بظفر سبابته و يقول مع كل حصاة-
سپس جمره را رمی کند به هفتاد دانه یکی پس از دیگری سپس سنگ ریزه را بر انگشت ابهام گذارده و با ناخن انگشت شهادت بیندازد و با هر سنگی که می اندازد این دعا را بخواند:
اللَّهُمَّ ادْحَرْ عَنِّي الشَّيْطَانَ اللَّهُمَّ تَصْدِيقاً بِكِتَابِكَ وَ عَلَى سُنَّةِ نَبِيِّكَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ
اللَّهُمَّ اجْعَلْهُ حَجّاً مَبْرُوراً وَ عَمَلًا مَقْبُولًا وَ سَعْياً مَشْكُوراً وَ ذَنْباً مَغْفُوراً
و ليكن بينك و بين الجمرة مقدار عشر أذرع إلى خمس عشرة ذراعا فإذا أتيت رحلك و رجعت من الرمي فقل-
میان او و جمره، در جمره عقبه ده یا پانزده ذراع فاصله باشد . پس ازبرگشت از رمی و بازگشتن به جای خود در منی، این دعا را بخواند:
اللَّهُمَّ بِكَ وَثِقْتُ وَ عَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ فَنِعْمَ الرَّبُ وَ نِعْمَ النَّصِيرُ
و يستحب أن يكون الرمي على طهر.
و مستحب است که هنگام رمی با طهارت باشد .