حضرت معصومه (س) زينب امام رضا (ع) بود
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ 0 اهل بیت علیهم السلامامام رضا (ع) خواهران فراواني داشت، اما در ميان تمام آنها، حضرت معصومه (س) با ابعادي متفاوت، سفري را در پيش مي گيرد که همان ويژگي سفر حضرت زينب (س) را در بردارد.
در آن مرحله از تاريخ، حضرت معصومه (س) همان رسالتي را به عهده داشت که حضرت زينب (س) بعد از کربلا و آن همه غربت برعهده ميگيرد.
عصر خلافت بنيعباس است، نجمه طبق وعده صادق آلمحمد (ع) در انتظار ولادت دختري است، دختري که قرار است خير و برکت مادر و پدر باشد و مونس و همدم غربت برادر.
با توجه به اينکه امام صادق (ع) پيش از ولادت امام کاظم (ع) از ولادت دختر ايشان خبر داده بود، اين خاندان بيش از 45 سال در انتظار به دنيا آمدن بانويي والامقام بودند.
مادر که حال فرزند پسرش به اوقات جواني رسيده است، بيش از ديگران انتظار ميکشد، روزها و ساعات و لحظهها ميگذرند و اندک اندک زماني ميرسد که معصومه (س) قدم به دنيا ميگذارد.
دوراني که به شکفتن فاطمه معصومه (س) انجاميد، همزمان با امامت امام موسي بن جعفر(ع) بود که در سال 148 به امامت رسيد و 35 سال به امامت پرداخت.
خلفاي بنيعباس در اين دوران آن چنان عرصه را بر امام و شيعيان تنگ کردند که راويان به هنگام روايت نميتوانستند به صراحت از نام حضرت ياد کنند و ناگزير کنيه هاي حضرت مانند ابيابراهيم، ابيالحسن و القاب وي مانند عبد صالح، عالم و... را به کار مي بردند.
هارون، آنگاه که به حکومت رسيد، حضرت را زنداني کرد و گاهي ايشان را آزاد مي کرد و دوباره زنداني مي ساخت، اين وضع تا 14 سال ادامه يافت در چنين زماني، زمان تولد حضرت معصومه (س) فرا رسيد.
دوران خفقان حاکم بر شيعيان منجر به تقيه اکثر آنها شده بود، به همين دليل تاريخ تولد و وفات بانوان اهلبيت آنطور که بايد منعکس نشد، مشخص نشدن ميلاد معصومه (س) نيز مانند تاريخ شهادت فاطمه زهرا (س) و ديگر بانوان اهلبيت (س) به همين دليل بود.
سالهايي که گذشت تاريخ نيز به مظلوميت و حقطلبي خاندان محمد (ص) شهادت داد، حضرت رضا (ع) در دوران امامت خويش همچون پدران خود به نشر علوم الهي پرداخت و اين دوران همگام شد با خلافت مامون عباسي.
و سفر... که به گفته امام بيبازگشت بود و رنج دوري برادر که براي خواهر ميماند.
امام رضا (ع) خواهران فراواني داشت، اما در ميان تمام آنها، حضرت معصومه (س) با ابعادي متفاوت، سفري را در پيش مي گيرد که همان ويژگي سفر حضرت زينب (س) را در بردارد.
در آن مرحله از تاريخ، حضرت معصومه(س) همان رسالتي را به عهده داشت که حضرت زينب(س) بعد از کربلا و آن همه غربت برعهده ميگيرد.
تاريخ تکرار ميشود و دوباره رنجي بر دل خواهري مينشيند که جز خدا هيچ کسي از عمق آن باخبر نميشود، حضرت زينب (س) در کربلا عروج و شهادت ديد و تمام زيباييهايي که را ديد گفت و گفت تا نسل به نسل منتقل شود.
حضرت معصومه (س) نيز راهي سفري شد که افشاگري بر ضد خيانتهاي بنيعباس هدفش بود، تاييد ولايتمداري و ولايتمحوري هم بود، همه اينها بود و يک چيز ديگر هم بود، دلتنگي خواهري که برادرش را دوست داشت.
مگر نه اينکه حضرت زينب تا آخرين لحظه شهادت همراه برادر بود شايد معصومه (س) نيز ميرفت تا آخرين لحظه در کنار برادرش باشد آخر او زينب امام رضا(ع) بود.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)