سخنان اندیشمندان جهان در مورد امام حسین علیه السلام (+عکس نوشته)
۲۹ شهریور ۱۳۹۵ 0 اهل بیت علیهم السلامچارلز دیکنز(نویسنده معروف انگلیسی)
اگر منظور حسین «علیه السلام»، جنگ در راه خواستههای دنیایی بود، من نمیفهمم چرا خواهران و زنان و اطفالش به همراه او بودند؟ پس عقل چنین حکم میکند که او فقط به خاطر اسلام فداکاری خویش را انجام داد
آنتون بارا (اندیشمند مسیحی)
اگر حسین «علیه السلام»از آنِ ما بود، در هر سرزمینی برای او بیرقی بر میافراشتیم و در هر روستایی برای او منبری برپا میکردیم و مردم را با نام حسین «علیه السلام» به مسیحیّت فرا میخواندیم
جرجی زیدان(نویسنده مسیحی لبنانی)
پس از رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) حب جاه و مال بر فصایل اخلاقی، فایق آمد و افکار و آرای علی «علیه السلام» در میان چنان مردمی بی اثر ماند. چنانکه مردم کوفه به خاطر جاه و مال بیعتی را که با حسین بن علی «علیه السلام» کرده بودند، درهم شکستند و به این نیز اکتفا نکرده، او را کشتند
واشنگتن ایرونیگ (تاریخنگار آمریکایی(
در زیر آفتاب سوزان و روی ریگهای تفتیده عربستان، روح حسین«علیه السلام» فنا ناپذیر است. ای پهلوان، ای نمونه شجاعت و ای شهسوار من ای حسین «علیه السلام»
کارل بروکلمان (خاورشناس و پژوهشگر آلمانی)
شهادت حسین «علیه السلام» علاوه بر نتایج و اثرات سیاسی، موجب تحکیم و اشاعه مذهب شیعه گردید و این مذهب، مرکز و مظهر تمایلات ضدّ غرب شد.
ادوارد براون (پروفسور)
«آیا اقلیتی پیدا میشود که حدیث کربلا را بشنود؛ اما آشفته و محزون نگردد، حتی غیر مسلمانان نیز نمیتوانند پاکی روحی را که این جنگ اسلامی در تحت لوای آن انجام گرفت انکار کنند.
توماس کارلایل (دانشمند انگلیسی(
بهترین درسی که از تراژدی کربلا میگیریم، این است که حسین«علیه السلام»و یارانش به خدا ایمان استوار داشتند.
آنها با عمل خود روشن کردند که تفوّق عددی در جایی که حق و باطل روبهرو میشوند، اهمیّت ندارد و پیروزی حسین «علیه السلام» با وجود اقلیّتی که داشت، باعث شگفتی من است.
پولس سلامه(نویسنده و شاعر لبنانی)
حق چنان در من مسیحی جوشید که از شدت محبتش مرا شیعه علی خواندند. ای آسمان گواه باش و ای زمین شهادت بده که من علی را دوست دارم.شب هایی که بیدار بودم یک بار برای مدتی طولانی به جهت علاقه ای که به آن دو بزرگوار امام علی و امام حسین «علیه السلام»داشتم، گریستم سپس شعر علی و حسین «علیه السلام» را سرودم
محمد علی جناح (رهبر بزرگ پاکستان(
هیچ نمونهای از شجاعت بهتر از این که حسین از لحاظ فداکاری و شهامت نشان داد، در عالم پیدا نمیشود. به عقیده من، تمام مسلمانان باید از این شهیدی که خود را در سرزمین عراق قربانی کرد، پیروی کنند
مهاتما گاندی (رهبر بزرگ هندوستان(
من زندگی امام حسین «علیه السلام»، آن شهید بزرگ اسلام را به دقّت خواندهام و توجّه کافی به صفحات کربلا کردهام. بر من روشن شده است که اگر هندوستان بخواهد یک کشور پیروز گردد، باید از امام حسین «علیه السلام» پیروی کند.
عباس محمود عقّاد (نویسنده و ادیب مصری)
جنبش حسین، یکی از بینظیرترین جنبشهای تاریخی است که تاکنون در زمینه دعوتهای دینی یا نهضتهای سیاسی پایدار گشته است... دولت اموی پس از این جنبش، به قدر عمر یک انسان طبیعی، دوام نیاورد و از شهادت حسین تا انقراض آنان بیش از شصت و اندی سال نگذشت.
توماس ماساریک(کشیش و متفکر اروپایی)
اگر چه کشیشان ما هم از ذکر مصایب حضرت مسیح، مردم را متأثّر میسازند، ولی آن شور و هیجانی که در پیروان حسین یافت میشود، در پیروان مسیح یافت نخواهد شد و گویا سبب این باشد که مصایب مسیح در برابر مصایب حسین، پر کاهی است در مقابل یک کوه عظیم پیکر.
توماس مان(نویسنده بزرگ آلمانی)
اگر بین فداکاری مسیح و حسین «علیه السلام»مقایسه شود حتما فداکاری حسین «علیه السلام» پرمغزتر و با ارزشتر جلوه خواهد نمود؛ زیرا روزی که مسیح آماده فدا شدن گردید زن و فرزند نداشت و در فکر آنان نبود که بعد از او به چه سرنوشتی دچار خواهند شد، اما امام حسین «علیه السلام» زن و فرزند داشت و بعضی از آنان کودک خردسال بودند و احتیاج به پدر داشتند.
جاستین آر. راسل(شاعر انگلیسی)
...آنها دهان مبارک امام را با شلاق های خود نواختند، ای بدنی که زیر پای ستوران قرار گرفتی،این همان بدن پاکی است که بینندگان را مسحور می کرد،خونی که از رگهای مبارکش ریخته و خشک شده معجونی آسمانی است که تاکنون هیچ چیز با چنین رنگ الهی، رنگین نشده است.ای زمین برهنه و خشک کربلا که در تو نه علفی است و نه سبزه ای، برای ابد آهنگ حزن و آه بر تو پوشید باد، زیرا در سرزمین تو بدن مقدس و پاره پسر حضرت فاطمه «سلام اللّه علیها» افتاده است که روح خویش را به خدا تقدیم نمود.
منبع نوشته های نقل شده: فرهنگ عاشورا، جواد محدثى، صفحه 279 به نقل از کتاب «درسی که حسین به انسانها آموخت»، شهید هاشمی نژاد، ص 447، رهبر آزادگان و منابع دیگر.
پوستر ها کاری از سایت فرهنگ ما
دانلود: