گزارشی از عملکرد موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل البیت (ع) در جمع خبرنگاران
۱۱ دی ۱۳۸۹ 0 موسسهدر تاريخ پرافتخار اسلام و بويژه جهان تشيع كم نيستند افراد و شخصيتهايي كه در پرتو هدايت و بهرهمندي از معارف اهل بيت و علوم اسلامي آثار ماندگاري در زمينههاي مختلف علمي، ديني، فرهنگي، پزشكي و... از خود بجاي گذاشتهاند كه تا قيامت باقي است و منشاء خير و بركتي و هدايت براي مردم و جامعه خواهد بود.
يكي از مراكز مهم و ارزشمندي كه توسط خيري از قاطبه خيران نيك انديش اصفهان براي گسترش علوم و معارف اسلامي و اهلبيت(ع) در سراسر دنيا و بهرهمندي شيفتگان و علاقهمندان به دين اسلام و اهل بيت(ع) ايجاد شده مؤسسه تحقيقات و نشر معارف اهل بيت(ع) اصفهان ميباشد و در حال حاضر بيش از 50 هزار كتاب در زمينه علوم اسلامي و معارف اهلبيت(ع) به صورت ديتا در اين مؤسسه قابل دسترسي براي همگان ميباشد.
اين موسسه در سال 1385 به بهرهبرداري رسيده و تاكنون خدمات خوبي را در جهت گسترش معارف اهل بيت(ع) ارائه نموده است.
هفته گذشته خبرنگاران اصفهان در بازديدي از اين مركز در جريان فعاليتها و برنامههاي ديني و فرهنگي آن قرار گرفتند كه بخشهايي از آن با هم مرور ميكنيم.
آقاي سيدحسين رضازاده، باني و واقف اين مجموعه ارزشمند با اشاره به اينكه اصفهان مهد علم و دين بوده و هست به شكلگيري اين مجموعه پرداخت و گفت: سال 81 به فكر ساخت اين مجموعه افتاديم و با همفكري و همكاري جمعي از علاقهمندان معارف اسلامي و اهل بيت عليهم السلام مقدمات ساخت مجموعه را فراهم كرديم كه عمليات اجرايي مركز در زميني به مساحت يك هزارو 250 متر با زيربناي 3هزارو 500 متر همزمان با نيمه شعبان آغاز شد و با صرف اعتباري افزون بر 3 ميليارد تومان احداث و تجهيز شد و همزمان با ميلاد امام رضا(ع) با حضور مسئولين كشور و استان افتتاح و مورد بهرهبرداري قرار گرفت
. وي ادامه داد: اين مركز اولين مجموعه ذخيرهسازي علوم اسلامي و معارف اهل بيت(ع)، تاريخ اسلامي و فقه ميباشد كه با 50 هزار منبع به صورت ديجيتالي فعاليت دارد كه قابل دسترسي براي تمامي علاقهمندان به اين سرچشمه فياض الهي در سراسر دنيا است و نياز به حضور افراد هم ندارد. وي ادمه داد: اين مجموعه اولين ديتا سنتر رسمي است كه پروانه فعاليت دارد و همچنين گواهينامه ايزو "مديريت كيفي" را دريافت كرده و امكان دسترسي آسان و رايگان به بزرگترين كتابخانه ديجيتال علوم اسلامي و اهل بيت(ع) را براي هر زمان و هر مكان فراهم كرده است كه در حال حاضر نيز از 50 كشور جهان بازديدكننده داريم.
رضازاده افزايش زبانهاي خارجي در كتابخانه ديجيتالي از سه زبان به بيست زبان رايج دنيا، راهاندازي كلاسهاي مجازي، امامشناسي، فقه، اصول و... تهيه دانش نامه اسلامي پيرامون سيره ائمه اطهار(ع)، راهاندازي بخش حجت بالغه براي پاسخگويي منطقي و مستدل به شبهات دشمنان مكتب اهل بيت(ع)، ايجاد سايت باران انتظار پيرامون مهدويت و عصر امامت حضرت مهدي(عج) براي تقويت اعتقادات جوانان و آگاهي از مباحث مهدويت، راهاندازي سايت راز ماندگاري در خصوص زندگي نامه و معرفي خيرين و چهرههاي ماندگار براي الگوسازي در جامعه و دهها برنامه فرهنگي، علمي ديگر را از برنامههاي در دست اجراي اين مركز نام برد و گفت: در حال حاضر علاوه بر خدمات كتابخانه ديجيتال امكان ارائه خدمات همزمان به بيش از 150 نفر به صورت حضوري و اختصاصي فضا و امكانات به محققين جهت انجام پروژههاي تحقيقاتي، امكان برگزاري كار گروههاي پژوهشي و استفاده از امكانات كامل چندرسانهاي (صوت و تصوير) در اين مركز فراهم ميباشد كه در اختيار علاقهمندان، دانشجويان و اساتيد حوزه و دانشگاه قرار ميگيرد
. رضازاده در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به هجمه سنگين استكبار جهاني عليه فرهنگ و باورهاي ديني ما بويژه جوانان بر ضرورت عزم ملي و جدي براي تقويت بنيه فرهنگي ديني مردم تاكيد كرد و نقش رسانهها در اين راستا را بسيار خطير دانست و گفت: همانطوريكه در هجمه نظامي دشمنان كشورمان، همه به ميدان آمدند، امروز نيز بايستي ضمن اينكه مردم را متوجه اهميت مسائل فرهنگي و ديني ميكنيم در جهت تقويت بنيه فرهنگي ديني مردم به خصوص جوانان تلاش بيشتري انجام دهيم
. وي افزود: متاسفانه مؤسسات خيريه آنقدري كه به مشكلات معيشتي، قرضالحسنه، تامين جهيزيه و رسيدگي به محرومين ميكنند كه البته كار ارزنده و مفيدي هم است اما براي فكر و انديشه مردم و ارتقاء آن كمتر كار ميكنند، در صورتيكه در اين دنياي پرخطر فكر و انديشه جايگاه مهمتري دارد.
وي ادامه داد: اين مسائل و بيتوجهيها باعث شده ما دچار چنين خلاءهايي شده باشيم لذا همه مردم بايد همت كنند در مسائل ديني و فرهنگي جامعه را با بهرهگيري از درياي معارف اسلامي و اهل بيت(ع)، مردم و بويژه جوانان را سيراب كنند.
مديرعامل موسسه تحقيقات و نشر معارف اهل بيت(ع) در بخش ديگري از سخنانش به همكاريهاي اين مركز با دانشگاههاي اصفهان و صنعتي، مجمع جهاني اهل بيت(ع)، حوزه علميه دفتر تبليغات اسلامي قم، كتابخانه ملي مجلس شوراي اسلامي، نهاد كتابخانههاي كشور و مراكز علمي مختلف اشاره كرد و گفت: علاوه بر امضاي تفاهم نامههاي علمي و رسمي با اين مراكز يك كار مشترك با كتابخانه ملي پيرامون كتاب الغدير انجام داديم تا انشاءالله اين اثر منحصربفرد تشيع مورد دستبرد قرار نگيرد.
وي در ادامه از امضاي تفاهم نامه با وزارت علوم، استانداري و دانشگاه اصفهان خبر داد و افزود: اين تفاهم نامه درخصوص احداث دانشكده علوم و معارف اهل بيت در زميني به مساحت 26 هزار مترمربع در دانشگاه اصفهان احداث خواهد شد.
وي گفت: اين دانشكده با معياري سنتي و اصيل اصفهان با 7 هزار مترمربع زيربنا و 20 هزار مترمربع محوطهسازي با ويژگي خاص به صورت يك موزه كه آثار هنري و معماري اصفهان باشد با اعتبار 8 ميليارد تومان طي 30 ماه احداث خواهد شد.
رضازاده همچنين فعاليتهاي همهجانبه اين موسسه را يادآور شد و افزود: در كنار فعاليتهاي ديني، برنامه هايي به مناسبت ايام و ماههاي مقدس مثل ماه رمضان، ميلاد ائمه اطهار بويژه حضرت رضا(ع) همراه با مراسم شعرخواني، جشنهاي دهه ولايت و امامت، ويژه برنامه سالروز ولادت پيامبر مكرم اسلام(ص)، اربعين حسيني(ع) و ساير مناسبتهاي مذهبي با حضور اقشار مختلف مردم برگزار ميكنيم
وي در پايان خاطرنشان كرد: موسسه تحقيقات و نشر معارف اهل بيت(ع) اصفهان يك مركز خصوصي است كه با اهداف 12 گانه در راستاي سياستها و برنامههاي نظام مقدس جمهوري اسلامي به عنوان يك موقوفه اسلامي فعاليت ميكند و كليه خدمات خود را به صورت رايگان به شيفتگان و علاقهمندان مكتب اهل بيت(ع) ارائه ميدهد.
اصفهان - خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي
آقاي سيد حسين رضا زاده، واقف موسسه تحقيقات و نشر معارف اهل بيت(ع) اصفهان: عمليات اجرايي اين موسسه در زميني به مساحت يك هزارو 250 مترمربع و با زيربناي 3 هزارو 500 مترمربع و با صرف اعتباري بالغ بر 3 ميليارد تومان به پايان رسيد و همزمان با نيمه شعبان سال 85 بهرهبرداري از آن آغاز گرديد
* موسسه تحقيقات و نشر معارف اهل بيت(ع) اصفهان يك مركز خصوصي است كه در راستاي سياستهاي و برنامههاي نظام جمهوري اسلامي فعاليت ميكند و به عنوان يك موقوفه اسلامي محسوب ميشود و كليه خدمات آن نيز به صورت رايگان در اختيار شيفتگان و علاقهمندان مكتب اهل بيت(ع) قرار دارد.