اختتامیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امام علی (ع)
۲۸ دی ۱۳۹۸ 0 موسسهآئین اختتامیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) پنجشنبه 26 دی 1398 با سخنرانی مرجع عالیقدر آیت الله العظمی مظاهری و دکتر صالحی وزیر ارشاد در موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل بیت(ع) برگزار شد.
پیام ریس و زعیم کنگره حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ حسن مظاهری بازخوانی ابعاد شخصیتی امام علی (ع) به کنگره
پیام ریس و زعیم کنگره حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ حسن مظاهری بازخوانی ابعاد شخصیتی امام علی (ع) به کنگره
به گزارش ستاد خبری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع)، آیت الله العظمی حاج شیخ حسین مظاهری، زعیم کنگره و رئیس حوزه علمیه اصفهان ظهر پنجشنبه 26 دی ماه 1398پیامی را به مناسبت اختتامیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) ارسال کردند.
متن پیام بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
برگزاری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) در چهاردهمین قرن شهادت آن امام همام از الطاف و عنایات الهی است و از این جهت خداوند متعال را سپاسگزاریم. این بنده که مقرر بوده است در جمع شما میهمانان معزز و شرکت کنندگان گرامی در این همایش توفیق سخن گفتن درباره مولای متقیان امام علی(ع) را داشته باشم اینک به سبب کسالت و بیماری از این توفیق محروم گشتم اما به منظور درک سعادت مشارکت در این کنگره که مزین به نام مبارک امیرالمومنین امام علی(ع) است و به احترام شما میهمانان بزرگوار که از راه های دور و نزدیک در این برنامه شرکت فرمونده اید چند نکته را به اختصار عرض می دارم.
1)سخن گفتن از شخصیتی چون امام علی ابن ابی طالب (ع) به حق، کاری سخت و مشکل است، درک ابعاد وجودی این انسان کامل بی همتا و این ولی مطلق خداوند تعالی، بی گمان برای ما خاکیان منغمر در مادیات امکان پذیر نیست. «ها علی بشر کیف بشررتبه فی تجلی و ظهر» و از همین روست که در بیان بلند رسول خدا(ص) چنین وارد شده است که: یا علی ما عرف الله الا و انت و ما عرفی الا الله و انت و ما عرفک الی الله و انا» اما از آن جهت که « ألا و إنَّ لِكُلِّ مَأمومٍ إماما يَقتَدي بِهِ و يَستَضيءُ بِنورِ عِلمِهِ» باید تلاش و کوشش نماییم تا در حد مقدور وجود مبارک و نورانی رابیش از پیش بشناسیم و با تابعیت و پیروی از سخن و سیره او سعادت دنیا و آخرت خود را تأمین و تضمین نماییم و بی شک محبت و مودت واقعی به آن وجود گرامی وقتی تحقق عینی خواهد یافت که ما پیرو و رهرو حقیقی او باشیم. « إِنَّ أَوْلَي النَّاسِ بِإِبْراهيمَ لَلَّذينَ اتَّبَعُوهُ وَ هذَا النَّبِيُّ وَ الَّذينَ آمَنُوا وَ اللَّهُ وَلِيُّ الْمُؤْمِنينَ».
2) ماندگاری و جاودانگی سخن و سیره امیرالمومنین(ع) از آن روست که در کلام نورانی و مرام روحانی ان امام همام هم به مسائل فطری مورد حاجت و نیاز انسان پرداخته شده است و هم به مشکلات عملی او و از سوی دیگر به همه ساحت های وجودی انسان چه ساحت فکری و معرفتی و چه ساحت عواطف و احساسات چه ساحت آرمان ها و اهداف و چه سایر ساحت های وجودی آدمی توجه و التفات نظر شده است. نهج البلاغه که به حق اخ القرآن نام گرفته است منشور با عظمتی است که صدق و درستی این ادعا را اثبات می کند و البته نهج البلاغه با همه عظمتی که داراست گوشه ای از کلمات و بیانات آن امام متقی را و امیرالمومنین(ع) است. بنابراین ما به سخن و مقام علی(ع) نیازمندیم تا هم خود را بشناسیم و هم خود را بسازیم و هم برای ساختن جامعه ای آباد و معنوی و انسانی و الهی نقشه راه و برنامه عملی داشته باشیم.
پیام مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیتالله جوادی آملی به کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع):
پیام مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیتالله جوادی آملی به کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع):
تبیین شخصیت علی ابن ابیطالب (ع) غیر از خود آن حضرت و خاندان گرامیاش مقدور نیست
به گزارش ستاد خبری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع)، حضرت آیت الله جوادی آملی، مرجع عالیقدر شیعه، صبح امروز پنجشنبه 26 دی 1398 در پیامی به مناسبت آئین اختتامیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) اظهار داشت: امیرالموئمنین فرمود: مَا لِلَّهِ آيَةٌ أَكْبَرُ مِنِّي، از علی بزرگ تر کسی در عالم نیست، نه اینکه علی (ع) جز مرد عالم است زیرا وجود مبارک رسول گرامی (ص) در مباهله که سبحان میفرمود غیر از وجود مبارک پیامبر کسی نمیتواند افضلی از علی ابن ابی طالب باشد.
وی در ادامه افزود: آنگاه اسرار ولایی خود را بازگو می کند که میفرماید سِر ولایی ما را غیر از فرشتگان و انبیا مرسل و غیر از عبد صالحی که خداوند قلبش را به ایمان و ولایت مداری آزمود به او نمیرسد، مستحضر هستید که این موضوع گرچه دشوار است ولی رسیدن به این مقام امکان پذیر است.
حضرت آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: حضرت فرمودند بنده مومنی که به بیراهه برود و راه کسی را ببندد، او نمیتواند در مسیر فرشتگان حرکت کند و همتای فرشته به اسرار غیبی ما دست پیدا کند.
وی ادامه داد: در زیارت جامعه و در برخی از زیارت های دیگر زمانی که به بارگاه امن اهل بیت مشرف شدیم عرض میکنیم من آن علمی که دارید، حدیثی که شما دارید و کسی به آن راه ندارد، من او را تحمل میکنم. مستحضر هستید دعا و زیارت اینگونه از بیانات نورانی غالبا جملههای خبری آن ها به صورت انشا القا شده است.
عالم عالیقدر شیعه بیان داشت: پروردگارا آن توفیق را بده که من مشمول این ضلع سوم مثلث باشم که همتای با فرشتگان مقرب است و امیدواریم اعضای محترم این کنگره وزین علمی بتوانند حامل این منزلت و تحمل کننده این مرتبه دینی باشند. درباره علی ابن ابی طالب طبق بیان نورانی حضرت رسول، علی با حق است.
وی با بیان اینکه این حق مداری علی ابن ابیطالب(ع) طوری است که ضمیر یدورو به حق بر میگردد نه به علی، افزود: توضیح مطلب این است که حق مطلق ذات علی(ع) است. حق در جهان امکان به نام دین، احکام، حِکم، معارف اعتقادی همه این موضوعات از خدای سبحاناند و در مقام تشخیص، اثبات و استدلال که ما بخواهیم متوجه شویم این حق از طرف خدا آمده است چیست، معیار آن علی ابن ابیطالب است.
حضرت آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: هر کاری که حضرت کرد نشانه حق دادن او است و هر کاری که انجام نداد آن کار باطل است، هرجا حق است، عمار تابع او است. درباره حضرت امیر حق علی مدار است زیرا ما قبل از اهل بیت یک قانون نا نوشته نداریم. یک کتاب و کتیبه ای نداریم که برنامه های آن را با کتاب مقایسه کنیم و یک روزنهای باشد برای تقدیر روزهای و تشخیص آن چه که حق و آن چه باطل است.
وی با تاکید بر اینکه ما هیچ تشخیصی برای این موضوع نداریم که چه دین و چه چیزی غیر دین است، افزود: پیشنهاد من به شما بزرگواران و اعضای گرامی این کنگره عظیم علی ابن ابیطالب (ع) زنده است. نهج البلاغه زنده است. آثار علوی زنده است. نهج البلاغه در کنار قرآن باید در حوزه های علمی تدریس شود.
مرجع عالم تشیع افزود: امیدوارم همه شما بزرگواران مشمول عنایت ولی الله علی ابن ابیطالب باشید. کسانی که در بزرگداشت، اجلال و تجلیل این کنگره کوشیدند، ذات اقدس الهی قرار بگیرند.
پیام ریس جمهور دکتر حسن روحانی به کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع):
رئیس جمهور:بازخوانی فرهنگ و اندیشه علی(ع) باید در جامعه در افقی گسترده صورت بگیرد
به گزارش ستاد خبری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع)، حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران ظهر امروز پنجشنبه 26 دی ماه 1398پیامی را به مناسبت اختتامیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) ارسال کردند.
پیام رییس جمهور به کنگره بازخوانی ابعاد شخصیت امیرالمومنین امام علی(ع) توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد.متن پیام بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم،
اندیشه و سلوک عملی امام علی (ع) به ویژه در دوره تصدی حکومت بر جامعه اسلامی حاوی نکات درس آمور فراوانی است که به عنوان یک منبع اجتهادی مستحکم برای همه مسلمانان قابل استفاده است.
این منبع غنی علمی برای حتی غیر مسلمانان نیز قابل بهره برداری میباشد، همه محققان عرصههای علمی و نیز دولتمردانی که در جست و جوی الگوی جامع حکومتی سالم و عدالت محور هستند میتوانند از این منبع پرمحتوا توشه برگیرند و نیاز خود را تامین نمایند.
امروز برای ما که خود را شیعه و پیرو آن امام بزرگ میدانیم درسهای حیات بخش و تعالیم انسان ساز و آموزههای جامعه ساز آن وصی بر حق رسول خدا باید سرلوحه تفکر و سرمشق عمل باشد.
اگرچه هرگز توان دستیابی به قله رفیع کمالات او را نداریم ولی به فرمایش خود آن وجود مقدس باید با پارسایی و مجاهدت و پاکدامنی و راستی این راه نورانی و خطیر را بپیماییم.
و چه به جاست همه جامعه اسلامی با هر تفکر بعد از گذشت این همه سال از شهادت مظلومانهاش به پیشگاه مقدس او و نیز پیشگاه مولا و مراد و محبوب او حضرت خاتم النبیین محمد المصطفی(ص) و در نهایت به پیشگاه خداوند خالق علی و منت گذارنده بر همه هستی به خلق او عذر تقصیر بیاوریم که در شناخت او کوتاهی کردیم و از فرصت درک راه و مشی او غافل ماندیم.و ندانستیم که اگر علی(ع) و فاطمه(س) و فرزندان مظلوم و بیان آنان از معرفت دینی را از فرهنگ اسلام جدا کنیم سرمایه چندانی برای جامعه اسلامی باقی نمیماند.
بازخوانی فرهنگ و اندیشه علی(ع) باید در جامعه در افقی گسترده صورت بگیرد و برگزاری این کنگره میتواند گامی موثر در جهت معرفی شخصیت آن انسان کامل باشد و جامعه اسلامی را با فرهنگ علوی آشنا کند.
از برگزارکنندگان این کنگره تشکر و برای همگان عزت و سربلندی را مسالت میکنم.
سخنرانی دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه کنگره:
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:دین و دیانت را با عقلانیت میتوان بارور کرد/ تعالیم امام علی علیه السلام سرشار از کرامت انسانی است
به گزارش ستاد خبری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع)، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ظهر امروز پنجشنبه 26 دی 1398در آیین اختتامیه این کنگره با بیان اینکه توفیقی است که در محفل متبرک به نام امیر المومنین علیه السلام حضور دارم، اظهار داشت: امام علی (ع) به عنوان قرآن ناطق و روح نازله الهی در جهان مادی آن است که اگر سالها و قرنها همه انسانها و ملائک در موردشان بگویند و بنگارند کم خواهند آورد.
وی با اشاره به اینکه جرج جرداق نویسنده مسیحی کتاب الامام علی صوت العدالت الانسانیه تنها از یک منظر به وجود امیرالمومنین (ع) نگاه کرده خاطرنشان کرد: ما نیازمند کتابهای نظیر این کتاب در ابعاد دیگر نیز هستیم؛ امام صدا و صوت جامعه فرهنگی هم بودند و انسانها همواره میتوانند از الصوت ثقافت الانسانیه امام (ع) بهره ببرند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امام علی (ع) تلاش داشتند با بدعتهای فرهنگ جاهلی مقابله و فرهنگ انسانی را به جای فرهنگ جاهلی تبلیغ و ترویج میکردند. فرهنگ انسانی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم آورد و امام علی علیه السلام تکثیر و ترویج کرد مبتنی بر آگاهی و دانایی است اینکه فرمودند هیچ شرافتی با دانایی برابری نمیکند نشان از این مسئله است.
صالحی مبارزه با جهالت را راه مبارزه با آسیبهای فردی و اجتماعی دانست و تصریح کرد: دانایی گمشده مومن است و مومن شهر به شهر و کشور به کشور به دنبال دانایی و علم میگردد تا آن را پیدا کند و اگر امام علی علیه السلام نبود تمدن قرن دوم و سوم اتفاق نمیافتاد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اندیشه علوی در ۲۵ سال سکوت و در ادامه آن همان مسیر اقرا بود که ادامه پیدا کرد و ایشان چراغ آگاهی را ادامه دادند، اظهار کرد: امام علی (ع) انسان فرهنگی و جامعه فرهنگی را با عقلانیت و خردورزی تعریف کرد و این تعبیر که الانسان بعقله به این معناست که تراز انسانیت به عقلانیت اوست و اینکه فرمودند العقل رسول الوحی به این معنا که عقل پا به پای وحی پیش میآید در همین زمینه تعریف میشود.
وی با بیان اینکه نمیتوان متدین بود اما خردورزانه عمل نکرد، خاطرنشان کرد: دین و دیانت را با عقلانیت میتوان بارور کرد بنابراین انسان در جامعه فرهنگی، انسانی است که وجودش با خردورزی همراه است.
صالحی با اشاره به مولفه کرامت انسانی در افق معنایی معارف علوی گفت: تعالیم امام علی (ع) در روابط انسان با خود و دیگران سرشار از کرامت انسانی است و در سیره علوی فضای مبتنی بر کرامت انسانی بسیار مشاهده میشود. نامههای امام علی علیه السلام به عاملان زکات در این زمینه بسیار درس آموز است و در نامه به امام حسن علیه السلام میفرمایند یک گوهر وجودی بسیار بلند مرتبه داری مبادا که امور پست تو را به مقاصدی برساند که هرچه در مقابل جان کریمت دریافت میکنی بی ارزش است بنابراین نباید جان انسانی خود را با چیزی معاوضه کنیم.
سخنرانی دکتر عباس رضایی استاندار اصفهان در کنگره
استاندار اصفهان:امیرالمومنین (ع) مرد درایت و عدالت در عرصه حکومت بود
به گزارش ستاد خبری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع)، عباس رضایی ، استاندار اصفهان در آیین اختتامیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) اظهار داشت: "الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي لَا يَبْلُغُ مِدْحَتَهُ الْقَائِلُونَ وَ لَا يُحْصِي نَعْمَاءَهُ الْعَادُّونَ وَ لَا يُؤَدِّي حَقَّهُ الْمُجْتَهِدُونَ الَّذِي لَا يُدْرِكُهُ بُعْدُ الْهِمَمِ وَ لَا يَنَالُهُ غَوْصُ الْفِطَنِ"، سپاس و ستایش خدای را سزاست که سخنوران سخن از ستودن او عاجز و ریاضی دانان و حساب گران جهان از شمارش نعمت های او ناتوان و پژوهشگران و محققان از توصیف او درمانده اند. خدای که افکار ژرف اندیش بشری قادر به درک او نیست و غواصان دریایی مواج علوم و معارف به ساحت دامن او نخواهند رسید.
وی افزود: درود و سلام خداوند و ملائکه به ظهور و تجلی غیب الهی حضرت ختمی مرتبت پیامبر خاتم محمد مصطفی (ص)، آری اینگونه ستایش حق در آغاز کلام از زبان کسی آوردند که خود نماد تمام نمای حق تعالی و تجسم صفات حکیمانه و عادلانه خداوند است. او که سرآغاز دین را در معرفت حق می داند و کمال معرفتش را در باور به او و کمال باورش را در یکتایی و بی همتایی و کمال یکتایی او را در اخلاص معرفی می کند و خود تبلور و تجسم اخلاق است یعنی مولی الموحدین امام المتقین یعقوب الدین علی ابن ابیطالب (ع) «از علی آموز اخلاص عمل» آری معرفت به وجود علی (ع) در دو بعد ظاهر و باطن تفسیر می شود . معرفت به ظاهر او به عنوان حجت خدا و مظهر ولایت الهی مستلزم اطاعت اوست.
استاندار اصفهان تصریح کرد: او مهم تر از آن معرفت به ساحت طن اوست یعنی معرفت به وجود نوری که او وجهه الله است و مصداق الله نورالسماوات والارض است. این ساحت مبدأ و مشعل هدایت بشریت و چشمه حیات انسانیت است. در اینجا می گویند هماهنگونه که خداوند خود را در کلامش یعنی قرآن کریم کریمانه به انسان معرفی کرد وجود نورانی حضرت امیر نیز خود را در کلامش یعنی مجموعه نفیس نهج البلاغه به بشریت شناسایی نمود.
وی افزود: حضار محترم علی (ع) برای انسان رسالتی در حکمت آفرینش بیان داشت که هیچ راهی برای تفسیر آن رسالت جز تمسک به رسالت الهی نیست باور ها اندیشه ها و رفتارهای انسانی کوشش متنوع در تبلور زندگی اوست. یعنی رسالت انسان در آرزوهای بی سر و ته و خیالات بی اساس که گاه در توهمات و تخلیات انسان جولان داده می شود نیست بلکه آرمان وآرزوهای انسان را در گذر زندگی آدمی یعنی در تاریکی و روشنایی، دانایی و نادانی، در خوشی و ناخوشی در کوزه آدم سازی یعنی دنیای پر تلاطم تفسیر می کند. او انسان را در این کره خاکی مشتاق و عاشق می سازد.
رضایی ادامه داد: شوق و اشتیاقی که سبک زندگی را در زیبایی، دانایی و هوشمندی، هویت، کرامت، قناعت و محبت آراسته می داند و از آزمندی، هوس بازی، حسادت، تنهایی، جنگ، غرور، خیانت، دزدی، قتل، اسراف، کفران، فریب، نیرنگ، و ناشکیبایی پیرایش می سازد.
وی افزود: امام علی(ع) در معرفی سبک زندگی برای بشریت، حق را نقطه و مرکز پرگار زندگی دانسته و می فرماید«اعرف الحق تعرف اهله» او حق و عدالت فردی و اجتماعی را آزادی و اختیار را، دانش و بینش و وفا را از مولفه های اصلی جامعه تمدن اصلی می شناسد. نهج البلاغه او و طریق سعادت است.
استاندار اصفهان بیان کرد: آری انسان مولود پیشرفت و توسعه ماشینی کنونی نیاز مبرم به کوشش و تلاش در ترسیم بهترین سیستم تلفیق میان آرمان های بشریت و دنیای مدرن دارد و این سیستم حاصل نمی گردد مگر در ژرف اندیشی در سخن امیر که امیر سخن در سر لوحه تاریخ بشر قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: سخن امیرالمومنین سر چشمه زلال است که نه در رسالت انسان را در رویاهای دست نیافتنی تفسیر می کند و نه در عشق و و پرستش دنیا، بلکه او حقیقت و ماهیت انسان را را در حقیقت او که جلو حق است و ترکیب از آسمان و زمین، عرش و فروش عقل و محبت است، می داند.
رضایی با بیان اینکه او در حکمت عملی انسان را در تعامل و ارتباط چهارگانه مشخص می کند، اظهار کرد: انسان با خدا، انسان با خود، انسان با انسان های دیگر و انسان با طبعیت معرفی می نماید، این بزرگترین فخر است که در ژرفای قلب هر ایرانی درخششی از نور علی می تابد و علی در نگاه هر ایرانی نماد مردی و مردانگی و تجلی شرفات و آزادگی است.
وی ادامه داد: چه نیک بختند مردمانی که الگو و اسوه ای چون علی دارند، راست گویی و درست پنداری را با میزان علی می سنجد و شجاعت و دلاوری را با مقیاس علی، علی را یاور مددکاران و درماندگان و بی نوایان می دانند؛ خشم ستمگران، ظالمان، او را همای رحمت و آیتی از خداوند کرده است.
استاندار اصفهان بیان کرد: او را سحاب رحمت می دانند و توسل به او را راحترین نجات و با زبان و دل آن بزرگ مرد را می ستایند که در کعبه تولد یافت و در محراب به شهادت رسید. ایرانیان از پیرو مذهب و آئینی باشند که لی را می ستایند و بزرگ می دانند؛ آنان می دانند که اولین فردی که پشت سر رسول خدا نماز خوناد، علی بود؛ علی بود که در بستر پیامبر آرامید تا حضرت محمد (ص) از تیغ رها سازد.
وی گفت: علی همسر محبوب ترین دخت پیامبر است، آنان باور دارند که پیامبر در حق الوداع فرمودند: مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ، فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ. این جانب بر حسب جایگاه مدیریتی که دارم برخود لازم می دانم که به "منشور حکومت" یعنی فرازی نورانی از مجموعه نفیس نهج البلاغه یعنی نامه ای که درس حکومت داری به حاکمان جهان آموخت، اشاره کنم، تا بدانیم که او در سیاست بازی و سیاست کاری نبود بلکه او مرد درایت و عدالت در عرصه حکومت بود.
رضایی اضافه کرد: در پایان ضمن عرض خیر مقدم مجدد به کلیه عزیزان و بزرگواران و اندیشمندان و نهج البلاغه پژوهان فرهیخته و بزرگوار وظیف خود می دانم که از حضور پرنشاط علمای اعلام و فضلای گرانقدر و شخصیت های ارزشمند تشکر و قدردانی نمایم و از کلیه دست اندرکاران و کارگزاران این نشست عظیم و با اهمیت که گامی در جهت گسترش معارف علوی است، تشکر و قدردانی کنم.
آئین اختتامیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) امروز پنجشنبه 26 دی 1398 از ساعت 8 صبح با سخنرانی مرجع عالیقدر آیت الله العظمی مظاهری و دکتر صالحی وزیر ارشاد در موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل بیت(ع) در حال برگزاری است.
سخنرانی آیتالله سید یوسف طباطبایینژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان
آیتالله سید یوسف طباطبایینژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان:
از دست اندرکان این کنگره عظیم و مهم تشکر میکنم و به میهمانان در این جمع نورانی خیر مقدم میگویم.
ابعاد این جلسه پیرامون ابعاد حضرت علی(ع) است و اگر ما حقیقت امامت را بدانیم توجه میکنیم که دسترسی به ابعاد وجودی آنها را نداریم و آن چه میگوییم صفات ظاهری است.
امامت 2 معنا دارد، که یکی پیشوایی جامعه و یکی امامت خاص یا امامت ابراهیمی است. امام به منای پیشوا است که می تواند امام کفر و یا امام خیر و خوبی و مردم را به دستورات خداوند هدایت کند.
سخنان ریس شورای سیاستگذاری کنگره
رئیس شورای سیاستگذاری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع):امید داریم توجه جامعه علمی و دانشگاه و آحاد جامعه به نهج البلاغه بیشتر شود
به گزارش ستاد خبری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع)، سید حسین رضازاده، رئیس شورای سیاستگذاری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع)، صبح امروز پنجشنبه 26 دی 1398 در آئین اختتامیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) با عرض تسلیت شهادت حضرت زهرا(س) اظهار داشت: مقدم همه دلدادگان ولایت، علمای اعلام که دعوت این کنگره را پذیرفتند، رنج سفر را تحمل کردند و در این مجلس باشکوه شرف حضور پیدا کردند.
وی ادامه داد: با درود و صلوات به ارواح طیبه شهدا از صدر اسلام، شهدای راه حقیقت، علمایی که جان خود را در راه دفاع از ولایت امیرالمومنین نثار کردند، شهدای دشت کربلا، شهدای دوران دفاع مقدس، شهدای مدافعین حرم و شهید بزرگوار سردار قاسم سلیمانی و همچنین ترویج روح مرحوم علامه عظیم الشان مجلسی رضوان الله تعالی علیه که باب الائمه نامیده شده و اصفهان مفتخر است که این عالم بزرگوار و جلیل القدر در اصفهان حضور دارند.
دبیر شورای سیاستگذاری کنگره با بیان اینکه شرکت کنندگان این کنگره حتماً به زیارت این عالم بزرگوار که حق بزرگی به شیعیان دارند بروند، عنوان کرد: این جلسه که امروز تشکیل شده است، حاصل یک کار عاشقانه و مجاهدانه یکساله است. از تشکیل شورای سیاستگذاری، تشکیل کمیته علمی، دیدار با علما، مراجع بزرگ تقلید، مکاتبه با موسسات دینی، دانشگاههای سراسر کشور، ارتباط با محققین، پژوهشگران، هنرمندان و شاعران که یک کار ستادی بسیار قوی انجام گرفت و محصول آن امروز بالغ بر ۱۸ این کتاب از مجموعه مقالات و همچنین سه جلد کتاب سیمای امیر المومنین (ع) در الغدیر که به دوستان به عنوان هدیه اهدا خواهد شد.
وی در ادامه گفت: لازم میدانم از همه دوستانی که در ستاد و بخشهای مختلف این کنگره همکاری کردند و در جلسات به طور منظم حضور پیدا کردند، تشکر کنم. از مراجع بزرگوار تقلید که پیام خود را این کنگره ارسال کردند، همراهی کردند و تشویق کردند، از همه بزرگواران تقدیر و تشکر میکنم.
رضا زاده افزود: این حرکتی که انشاءالله بتواند جامعه علمی و دانشگاه و آحاد جامعه ما را توجهشان را به نهج البلاغه بیشتر کند. این کنگره با هدف مقابله با جنگ نرمی که علیه مملکت و این مکنب شروع شد که امیرالمومنین نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه را از ما بگیرند و فاصله میان جامعه علمی و جامعه فرهنگی ما ایجاد کند، راه اندازی شد.
وی افزود: انشاءالله نقش این کنگره در بازخوانی آثار و ارائه جامعه علمی بتواند انجام شود. از همه سروران و دوستان به ویژه آیتالله دینپرور، آیت الله مرعشی نجفی، آیت الله گلپایگانی، حجت الاسلام و المسلمین جوادی آملی، جناب میرسلیم که دعوت ما را پذیرفتند و همه دوستان تشکر میکنم. همچنین از روسای دانشگاههای صنعتی اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین استانداری اصفهان تشکر میکنم. از آیت الله مظاهری که از ابتدای این موضوع با پیشنهادات خود برای ما ریل گذاری کردند تشکر میکنم.
تجلیل و اهدا نشان ولایت به خانواده شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در اختتامیه کنگره
رونمایی از هفده جلد کتاب کنگره به همراه تمبر کنگره و تجلیل از برگزیدگان در نشان ولایت و بخشهای مختلف کنگره
لیست کتب کنگره امام علی(علیه السلام) در چهارده جلد
1ـ قرآن و امام علی(علیه السلام)(1)
2ـ قرآن و امام علی(علیه السلام) (2)
3ـ ولایت و امامت
4ـ امام علی(علیه السلام) و نهجالبلاغه
5ـ امام علی(علیه السلام) از منظر دانشمندان و مستشرقان
6ـ امام علی(علیه السلام) در آینه شعر و ادب
7ـ امام علی(علیه السلام) و علوم انسانی (1) ـ تاریخ
8ـ امام علی(علیه السلام) و علوم انسانی (2) ـ تربیت
9ـ امام علی(علیه السلام) و علوم انسانی (3) ـ اخلاق و عرفان
10ـ امام علی(علیه السلام) و علوم انسانی (4) ـ اجتماعی
11ـ امام علی(علیه السلام) و علوم انسانی (5) ـ اقتصاد
12ـ امام علی(علیه السلام) و علوم انسانی (6) ـ مدیریت و سیاست
13ـ مقالات غیر فارسی (عربی، آذری و اسپانیولی)
14ـ چکیده مقالات کنگره
سه جلد کتاب تحقیقاتی موسسه اهل البیت(ع):کتاب سیمای امیرالمومنین امام علی(ع) از مژگان موحدیان عطار