اسرار نماز: چرا آرای مراجع تقلید در احکام دینی( مانند مسائل نماز)

اسرار نماز: چرا آرای مراجع تقلید در احکام دینی( مانند مسائل نماز)

۲۹ مرداد ۱۴۰۵ 0 معارف
اختلاف نظر بین متخصصان و کارشناسان هر فنی، امری طبیعی و رایج است؛
 برای مثال چند پزشک متخصص و ماهر، در مورد یک بیماری مشخص و با علامت ها و آثار معین، نظرات متعدد و مختلفی ابراز می کنند. 
اجتهاد و استنباط در احکام شرعی نیز از این قاعده مستثنا نیست و خبرگان و کارشناسان امور دینی (مجتهدان جامع شرایط)، بعد از رجوع به مدارک احکام قرآن، سنّت، اجماع و عقل در بعضی از مسائل، استنباطها و برداشت های مختلفی دارند و فتاوای گوناگونی می دهند.

 بدین سبب لازم است تقلید همیشه از فردی باشد که فتوای او از نظر شرعی، برای ما حجّت باشد و آن مجتهد جامع شرایط و اعلم است که صلاحیت فتوا را دارد. با وجود فرد اعلم، نمی توان از کسی که از نظر علمی پایین تر است، تقلید کرد و درصورتی که همه مساوی باشند، باید به قول کسی عمل کرد که فتوای او به احتیاط نزدیک تر بوده و یقین کند که مخالف دستور دین عمل نکرده است.

منبع

  • کتاب: یکصد و ده پرسش و پاسخ درباره نماز / گردآورنده: واحد پاسخگویی به سوالات نماز / زیر نظر: حجت‌الاسلام والمسلمین سید مجتبی کلباسی

کانال قرآن و حدیث را درشبکه های اجتماعی دنبال کنید.
آپارات موسسه اهل البیت علیهم السلام
کانال عکس نوشته قرآن و حدیث در اینستاگرام
تلگرام قرآن و حدیث
کانال قرآن و حدیث در ایتا
کانال قرآن و حدیث در گپ
پیام رسان سروش _ کانال قرآن و حدیث