ماجراى ولادت پرشكوه امام على عليه السّلام در كعبه
۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ 0امام على عليه السّلام، روز جمعه سيزدهم ماه رجب در سال 30 عام الفيل [ده سال قبل از بعثت] در مكّه در درون كعبه، ديده به جهان گشود. مادر او «فاطمه» دختر اسد بن هاشم بن عبد مناف است.
حضرت على عليه السّلام و برادرانش نخستين كسانى هستند كه هم از ناحيه پدر و هم از ناحيه مادر، هاشمى مى باشند [بنابراين ابو طالب پدر على عليه السّلام با دختر عمويش ازدواج نموده است، و مادر على عليه السّلام دختر عموى پدر پيامبر صلّى اللّه عليه و آله مىباشد]. از ويژگيهاى مخصوص حضرت على عليه السّلام اين است كه در درون كعبه متولّد شد «1»، و قبل از او هيچكس در كعبه متولّد نشده است، و اين از افتخارات بسيار ارجمند و در سطح بسيار بالائى است كه خداوند به خاطر احترام و تجليل از مقام بس ارجمند على عليه السّلام، به آن حضرت، اختصاص داده است. امام سجّاد عليه السّلام فرمود:
فاطمه بنت اسد هنگام طواف كعبه، درد زايمان گرفت، وارد كعبه شد و امير مؤمنان على عليه السّلام در آنجا به دنيا آمد.
من با عبّاس (عموى پيامبر صلّى اللّه عليه و آله) و جمعى از طايفه عبد العزّى در مقابل خانه كعبه، نشسته بوديم، ناگاه فاطمه بنت اسد مادر على عليه السّلام كه از مدّت حملش به آن حضرت، نه ماه مىگذشت به طرف كعبه آمد، و همان دم درد زايمان او را فرا گرفته بود، و در كنار كعبه چنين دعا كرد:«خدايا! من به تو ايمان دارم و همچنين به آنچه را كه از سوى تو مانند رسولان و كتابهاى آسمانى آمده اند باور دارم، و سخن جدّم ابراهيم خليل عليه السّلام را تصديق مىكنم، او كعبه را بنا كرد، به حقّ آن كسى كه خانه كعبه را بنا كرد، و به حقّ اين مولودى كه در رحم دارم، وضع حمل را بر من آسان كن!».
ناگاه ديديم ديوار كعبه از جانب پشت شكافته شد، و فاطمه بنت اسد وارد كعبه گرديد، و از نظر ما پنهان شد، و آن شكاف به هم پيوست. خواستيم قفل در خانه كعبه را باز كنيم، ولى هر چه كوشش كرديم باز نشد، فهميديم كه اين جريان، امرى از جانب خدا است.
«اى فاطمه! نام كودكت را على بگذار، او على (يعنى داراى مقام عالى) است، و خداوند علىّ أعلى مىفرمايد: «من نام او را از نام خودم اقتباس كردم، و او را با آداب خودم تربيت نمودم، و او را بر مسائل مشكل علمى خودم آگاه ساختم، او كسى است كه بتها را در خانه ام (در درون كعبه) مى شكند، و بر بالاى بام كعبه اذان مىگويد، و مرا تقديس و تمجيد مىكند. خوشا به سعادت آن كس كه او را دوست بدارد، و از او اطاعت و پيروى كند، و واى بر كسى كه با او دشمنى كند و از او نافرمانى نمايد».
(2) يعنى كاخ فرعون كه غصبى بود
(3) آيات 22 تا 26 سوره مريم
منبع: نگاهى بر زندگى چهارده معصوم عليهم السلام، شیخ عباس قمی , ص: 81