استقبال مردم کشور آذربایجان از نهجالبلاغه
۰۷ مهر ۱۳۹۵ 0 معارفبه گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) چهارمین جشنواره بینالمللی «امام علیپژوهان» روز 29 شهریورماه 1395 با حضور شخصیتهای علمی مختلفی چون حجتالاسلام علی اکبر رشاد، آیتالله محمدی ریشهری، حسینعلی قبادی، سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در محل این پژوهشگاه برگزار شد.
در بخشی از این مراسم میزگردی از اندیشمندان امام علی پژوه در قفقاز و شبه قاره هند تشکیل شد.
گارنیک آساطوریان، استاد دانشگاه ایروان در بخشی از این میزگرد توضیحاتی را درباره مبانی علویزم در جهان اسلام ارایه کرد و گفت:
پایه تمام بنیادهای جریانهای معاصر علویزم، جایگاه امام علی (ع) در نظام دینی است. در این مکتب امام علی (ع) در مقام معبود و تجسد خداوند است و همواره این سوال مطرح میشود که این هاله تقدس از کجا شکل گرفته و چرا حضرت علی به این جایگاه رسیده است.
وی تاکید کرد:
امام علی (ع) جایگاه ویژهای در فرهنگ عامه مردم دارد و جالب است که در شاهنامه شباهتهای زیادی بین رستم و حضرت علی (ع) وجود دارد. ایشان در میان اهل تسنن نیز از اعتبار خاصی برخوردار است و این جایگاه به سبب معرفت و مروت این امام بزرگ است.
به گفته آساطوریان، با وجود گسترش جریانهای تکفیری در جهان اسلام تعالیم امام علی (ع) باید سرلوحه همه کشورهای شیعی قرار گیرد.
رامین داداشف، امام علی پژوه آذربایجانی در ادامه درباره ترجمه نهجالبلاغه در آذربایجان گزارشی ارایه کرد و گفت:
این کتاب بارها به زبان آذری و روسی ترجمه شده است. چندی پیش نیز کتاب دایرةالمعارف امام علی را به زبان روسی ترجمه کردیم که به دلیل اقبال مردم باید تجدید چاپ میشد. کتاب نهجالبلاغه نیز بارها در این کشور به تجدید چاپ رسیده است و این نشاندهنده علاقه مردم آذربایجان به دین، خدا و عشق به ولایت و اهلبیت است.
وی اضافه کرد:
مسجد امام علی (ع) در آذربایجان کتابخانه بزرگی دارد که در آن منابع متعددی با موضوع امام علی (ع) به زبان روسی و ترکی موجود است.
ویکتوریا آکلوا، استاد دانشگاه اسلوونی و مولف کتاب «نژاد قوم ملک طاووس» درباره این اثر توضیحاتی را ارایه کرد و گفت:
این کتاب سال گذشته در لندن منتشر شده و موضوع آن به دیانت قوم یزدیان که امروزه با عنوان ایزدی از آن یاد میشود، میپردازد. جالب است که این قوم با وجود آنکه خود را از اسلام و مسلمانان جدا میدانند اما به معارف اهلبیت مانند حضرت علی (ع)، فاطمه (س) و حضرت زینب علاقه بسیاری دارند و این شخصیتها در دین آنها جایگاه ویژه دارند.
منبع:خبرگزاری کتاب ایران