آیا عدد سیزده واقعاً نحس است
۱۱ اسفند ۱۳۹۵ 0 فرهنگ و اجتماعواژه سازي از صدر اسلام به ويژه از زمان بني اميه تاکنون ادامه داشته است.
يکي از حربه هاي جنگ نرم استفاده از برخي کليد واژه هاست که در مرور زمان باعث ضربه زدن به ريشه هاي فرهنگ ملت، مي شود.
از جمله این کلیدواژه ها و اصطلاحات مقدس بودن نعل اسب در برخی مناطق و یا اعتقاد به اينكه عدد13 نحس و سعد است در حالیکه عدد 13 مانند بقیه اعداد است. اعداد یکی پس از دیگری می آیند و به خودی خود دارای بار معنایی نحس و یا نیک نیستند.
نحس به چه معنا است؟
واژه نحس در لغت عرب، ضد و به معنای شومی است (قاموس قرآن، ج7، ص32 و مفردات راغب، ص 794)
آیا نحس بودن روزها مبنای قرآنی دارد؟
روزها به خودی خود (ذاتاً) نحس نیستند بلکه وقایع و رخدادها آنها را به این صفت مشهور میسازد. نحس عنوان شدن روزهایی که قوم عاد در آنها عذاب شدهاند (فصلت،16 و قمر،19) یا مبارک دانستن شبی که در آن قرآن کریم نازل گشته (دخان،3) (ترجمه المیزان، ج19، ص117)
✅ نکته شایان ذکر این است که با تمام ادله ای قرآنی ذکر شده، نمی توان ادعا کرد که اعداد در خوش یمنی یا نحس بودن آن روز تاثیر دارند. مانند روز عاشورا که بخاطر وقوع آن در روز دهم، نمی توان گفت عدد 10، عدد نحسی است.
عدد سیزده مبارک است یا شوم؟
عدد 13 مانند سکه ای است که دو رو دارد
شومی عدد سیزده
مسیحیان هیچ وقت سیزده نفری سر یک میز غذا نمی خورند. خرافاتی های امریكا مبتکر عدد ۱۲+۱ بوده اند و مردم سوئد، اگر تعطیلات آخر هفته شان به سیزدهم بیفتد می گویند هفته نحسی در راه دارند. خرافات درباره نحسی ۱۳ تا جایی بالا گرفته است که در بعضی از خطوط هواپیمایی، صندلی شماره سیزده وجود ندارد و بعد از صندلی ۱۲ هواپیما، صندلی ۱۴قرار دارد!
خوش یمنی عدد سیزده
- اين عدد بر طبق حروف ابجد، معادل احد (الف: 1، ح: 8، د: 4) و به معني خداست.
- آخرين آيه قرآن (مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ) 13 حرف دارد با حروف مقطعه : اولين سوره اي که با حروف مقطعه آغاز شده است سوره بقره ( الم ) و آخرين آن سوره قلم که با (ن) آغاز شده است.
- شکافته شدن ديوار و ولادت حضرت علی(ع) 13 رجب سال عام الفیل درون کعبه
و در آخر
آیا باز هم مي توان گفت 13 يک عدد نحس است ؟ هيچ عددي نحس نيست ... خداوند هيچ عددي را نحس قرار نداده است... نحسي و نامبارکي از ما و اعمال ماست ..... خطاهاي خودمون رو به گردن روز و عدد و .... نگذاریم خوب است به جای پرورش این تفکرات واهی سعی در ارائه طرز تفکرات مثبت وارزشی بودن وارزشی نمودن ایده ها وافکار انسان ها باشیم.