جن پرستی
۲۶ فروردین ۱۳۹۴ 0 فرهنگ و اجتماعیکی از اسرار آمیز ترین موضوعاتی که بشر با آن سر و کار دارد موجودی فرا مادی به نام "جن" است. برخی از افراد بشر که تعداد آنها کم هم نیست تجربه ارتباط با این موجودات نا شناخته را داشته اند. ادیان آسمانی نیز اطلاعاتی فراوانی را در مورد جنیان در اختیار بشر گذاشته اند.
در قرآن کریم علاوه بر اینکه در سوره های مختلف سخن از جنیان به میان آمده سوره ای نیز مستقل با نام جن وجود دارد. بخشی از این آیات به موضوع ارتباط جن با انسان پرداخته اند و انسان را ازبرقراری ارتباط با آنها بر حذر داشته است. قرآن می فرماید :
وَ أَنَّهُ كانَ رِجالٌ مِنَ الْإِنْسِ يَعُوذُونَ بِرِجالٍ مِنَ الْجِنِّ فَزادُوهُمْ رَهَقاً (جن6)
و مردانى از انس به مردانى از جن پناه مى بردند پس آنها (اجنّه) بر گناه و طغيان و ذلت اينان (انسانها) مى افزودند.
جن پرستی
ارتباط انسان با طایفه جن تا آنجا در میان بشر رواج پیدا کرد که برخی از افراد بشر به دلیل امتیازات مادی که در فرمانبری از شیاطین به دست می آوردند به پرستش آنها روی می آوردند. در برخی از آیات قرآن کریم صریحاً به این مطلب اشاره شده که برخی از انسانها جنیان را پرستش می کردند. مثلاً در آیه40 و 41 از سوره سبأ آمده است:
(وَ يَوْمَ يَحْشُرُهُمْ جَميعاً ثُمَّ يَقُولُ لِلْمَلائِكَةِ أَ هؤُلاءِ إِيَّاكُمْ كانُوا يَعْبُدُونَ. قالُوا سُبْحانَكَ أَنْتَ وَلِيُّنا مِنْ دُونِهِمْ بَلْ كانُوا يَعْبُدُونَ الْجِنَّ أَكْثَرُهُمْ بِهِمْ مُؤْمِنُونَ)
روزى را كه خداوند همه آنان را بر مى انگيزد، سپس به فرشتگان مى گويد: «آيا اينها شما را پرستش مى كردند؟!» آنها مىگويند:
«منزّهى (از اينكه همتايى داشته باشى)! تنها تو ولىّ مايى، بلکه آنها؛ جنّ را پرستش مى نمودند؛ و اكثرشان به آنها ايمان داشتند!»
حقیقت جن پرستی
پس از آنکه شیطان( که بر اساس قرآن از جنیان بود) با نافرمانی خداوند از درگاه الهی رانده شد. قسم خورد که انسان را از مسیر اطاعت و بندگی خدا دور نماید و بیشتر انسانها را گمراه نماید.
(قالَ رَبِّ بِما أَغْوَيْتَني لَأُزَيِّنَنَّ لَهُمْ فِي الْأَرْضِ وَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعينَ) (39حجر)
گفت: پروردگارا، بدان سبب كه مرا (به طرد از حضورت) به گمراهى افكندى من نيز در روى زمين (همه كارهاى زشت را) براى آنها آراسته خواهم كرد و
همه آنها را گمراه خواهم نمود.
او وعده داد که بخشی از بندگان خدا را به بندگی و اطاعت خود خواهد کشاند. قرآن کریم کلام شیطان را اینگونه نقل می نماید:
(...قالَ لَأَتَّخِذَنَّ مِنْ عِبادِكَ نَصيباً مَفْرُوضاً ) (نساء/118)
سوگند باد كه از بندگان تو بهرهاى معين (براى خود) خواهم گرفت.
بر اساس این آیه همه تلاش شیطان بر این است که انسان را از اطاعت خداوند به اطاعت خود در آورد. البته شیطان در این مسیر تنها نبوده و بخشی از جنیان و انساها را با خود همراه نموده است که قرآن آنها را حذب شیطان نامیده است.
باید دانست پرستش جنیان همیشه به معنای اجرای اعمالی مثل نماز برای آنها نیست(اگر چه نماز هم از جمله اعمال جن پرستان است) بلکه مفهومی فراتر از آن دارد. و آن این است که انسان سر به اطاعت جنیان بسپارد و از آنها اطاعت کند. این عمل ایشان دقیقاً در مقابل خداپرستان است که سعی در فرمانبری از پروردگار عالم دارند و برای او نماز و مناسک دیگر دینی را اجرا مینمایند. بنابراین معنای جن پرستی این است که انسان به جای اطاعت از خدا و پیامبران الهی در اطاعت جنیان در آید. این همان چیزی است که خداوند در سوره یاسین انسان را از آن بازداشته است :
(أَ لَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يا بَني آدَمَ أَنْ لا تَعْبُدُوا الشَّيْطانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبينٌ وَ أَنِ اعْبُدُوني هذا صِراطٌ مُسْتَقيمٌ) (61یس)
اى فرزندان آدم، آيا به شما (به وسيله پيامبران و عقول خودتان) سفارش نكردم كه شيطان را نپرستيد كه او مسلما براى شما دشمنى آشكار است؟!
و فقط مرا بپرستيد كه اين راه مستقيم است؟!
جن پرستی امری نسبی است
هر اندازه انسان به دعوت طایفه فریبکار جن به گناهان آلوده شود به همان اندازه از ولایت شیطان سهم دارد و از ولایت خداوند خارج می شود. بنابراین همانگونه که انسانها در پرستش خداوند درجاتی دارند و متناسب با درجات ایمان و بندگی از خداوند پاداش دریافت می دارند جن پرستی نیز مراتب و درجاتی دارد. مرتبه ای از پرستش جنیان همان اطاعت از آنها و ارتکاب گناهان است. اگر انسان در مسیر اطاعت از جنیان باقی بماند به مراتب بالاتری از پرستش آنها می رسد و شیطان نیز به عنوان تشکر از آنها قدرتهایی شیطانی به آنها اعطا می کند تا لذت پرستش شیطان را بیش از گذشته درک کنند و در نتیجه هر چه بیشتر به فرمان شیطان در آیند تا آنجا که در زمره یکی از حزب شیطان قرار گیرند. انسانهایی که امروز به زندگی خود را با فرمان شیطان سامان داده اند همان بهره شیطان و دیگر جنیان از بندگان خدا هستند.
اسْتَحْوَذَ عَلَيْهِمُ الشَّيْطانُ فَأَنْساهُمْ ذِكْرَ اللَّهِ أُولئِكَ حِزْبُ الشَّيْطانِ أَلا إِنَّ حِزْبَ الشَّيْطانِ هُمُ الْخاسِرُونَ (مجادله19)
شيطان بر آنها مستولى شده پس ياد خدا را از خاطرشان برده است، آنان حزب شيطانند، آگاه باش كه حزب شيطان همان زيانكارانند.
آنچه در زمان ما به نام آیین شیطان پرستی شناخته می شود مرحله ای پیشرفته از اطاعت و ولایت شیطان است که مناسک و آداب خاص خود را دارد اما مراحل پایین تر جن پرستی همان آلوده شدن به گناهان است که نوعی فرمانبری از شیاطین وسوسه گر است.
نویسنده: سید مهدی خدایی