آثار محبت به حضرت زهرا (س) در آخرت
۲۴ بهمن ۱۳۹۴ 0محبت اهلبیت پیامبر به ویژه محبت به ساحت مقدس حضرت زهرا«علیها السلام» علاوه بر نقش تربیتی و انسانسازی و تصفیهگری که دارد و علاوه بر آنکه بعنوان پاداش رسالت رسول گرامی میباشد در برزخ و در عالم آخرت نیز دارای آثار و برکات گوناگون میباشد که از عرفانیترین آن آثار نائل شدن به مقام معیّت با پیامبر عالیمقام در بهشت است. امّا نتایج و آثار دیگری نیز دارد که به نقل دو روایت در این مورد کفایت میکنیم:
پیامبر گرامی اسلام «صلی الله علیه وآله»:
«مَنْ اَحَبَّ فاطِمَةَ ابْنَتِی فَهُوَ فِی الجَنَّةِ مَعی وَ مَنْ اَبْغَضَها فَهُوَ فِی النَّارِ یا سَلمانُ حُبُّ فاطِمَةَ یَنْفَعُ مِائَةً مِنَ المَواطِن اَیْسَرُ تِلْکَ المَواطِنِ المَوتُ والقَبْر و المیزانُ والصِّراطُ والُمحاسَبَةُ فَمَنْ رَضِیَتْ عَنْهُ اِبنتی رَضِیتُ عَنْهُ وَ مَنْ رَضِیتُ عَنْهُ رَضِیَاللَّهُ عَنْهُ وَ مَنْ غَضِبتُ عَلَیْهِ غَضِبَ اللَّهُ عَلَیْهِ یا سلمانُ وَیلٌ لِمَن یَظْلِمُها وَ یَظْلِمُ بَعلَها وَ وَیلٌ لِمَن یَظْلِمُ ذُرِّیَّتَها.»
رسول خدا«صلی الله علیه وآله» به سلمان فرمود:
«ای سلمان! هر کس فاطمه دختر مرا دوست بدارد او با من در بهشت است و هر کس او را دشمن بدارد او در آتش است. ای سلمان! حبّ فاطمه علیها السلام» در صد جایگاه از مواطن سود میدهد. آسانترین آن مواطن مرگ و قبر و میزان و صراط و محاسبه است. هر کس از او، دخترم راضی باشد من از او راضیم و هر کس من از او راضی باشم خدا از او راضی باشد و هر که بر او خشم کند من بر او خشم کنم و هر کس بر او خشم نمایم خدا بر او خشم کند. ای سلمان! وای بر کسیکه به او و شوهرش ستم کند. وای به کسیکه به ذریه او ستم کند.» [1]
فِی حَدیثٍ طَویلٍ قال ابوجعفر«علیه السلام»:
«والله یا جابِرُ إِنَّها ذلک الیَومُ (یعنی القیامة) لَتَلْتَقِطُ شیعتَها و مُجِیِّها کَما یَلْتَقِطُ الطَّیْرُ الحَبَّ الجَیِّدَ مِنَ الحَبِّ الرَّدِیءِ، فَإِذا صار شِیعتُها معها عِندَ بابِ الجنَّةِ یُلقِی اللَّهُ فِی قلوبِهم اَنْ یَلتَفِتُوا، فَاِذا اِلتَفَتُوا فَیقُول اللهُ عزوجل: یا اِحبائِی ما اِلْتِفاتُکُمْ و قد شَفَّعْتُ فِیکُم فاطمةَ بنتَ حَبِیبِی؟فَیَقُولُونَ: یا ربِّ! اَحْبَبْنا اَنْ یَعرِفَ قَدَرنا فِی مِثلِ هذا الیومِ.فیقولُ اللهُ:یا احِبَّائِی اِرْجِعُوا و انْظُرُوا مَنْ اَحَبَّکُم لِحُبِّ فاطِمةَ، اُنظُرُوا مَنْ اَطْعَمَکُم لِحُبِّ فاطِمَةَ، انظُرُوا مَنْ کَساکُمْ لِحبِّ فاطمةَ، انْظُرُوا مَنْ سَقاکُم شَرْبَةً فِی حُبِّ فاطمةَ، اُنظُرُوا مَنْ رَدَّ عَنکُمْ غِیبَةً فی حُبِّ فاطمةَ، خُذُوا بِیَدِهِ وَادْخُلُوهُ الجَنَّةَ.»[2]
در ضمن حدیثی طولانی از امام باقر «علیه السلام» نقل شده است که فرمود:
«به خدا سوگند ای جابر! در روز قیامت حضرت فاطمه بسان پرندهای که دانه خوب را از بد جدا میسازد، شیعیان و دوستداران خود را برگرفته نجات میدهد. هنگامی که شیعیانش با آن حضرت نزدیک در بهشت میرسند خداوند در دل آنان میافکند که برگردید و بنگرید! همینکه برگشته توجه میکنند، خدای متعال میفرماید: ای دوستان من! چرا برگشتهاید؟ با این که من در بین شما دختر حبیبم را به شفاعت پذیرفتهام؟میگویند: پروردگارا! دوست داریم که قدر و منزلت ما در چنین روزی شناخته شود.
خداوند متعال میفرماید: برگردید و ببینید چه کسی شما را به خاطر دوستی فاطمه دوست داشته است. ببینید چه کسی شما را به خاطر محبت فاطمه اطعام کرده است، بنگرید چه کسی شما را به خاطر دوستی فاطمه لباس پوشانده است، بنگرید چه کسی به خاطر دوستی فاطمه یکبار شما را سیراب کرده است، بنگرید چه کسی غیبتی را از شما به خاطر دوستی فاطمه برگردانده است، دستش را گرفته او را داخل بهشت کنید!»
پی نوشت ها:
[1] فضائل الزهرا«علیها السلام»/ سید محمدتقی مقدم/ ص 300.
[2] فاطمة الزهرا «علیها السلام» بهجة قلب المصطفی/ ص 67.
منبع:"فرهنگ فاطميه الفباي شخصيتي حضرت زهرا عليهاالسلام ", مهدي نيليپور.