وقایع روز سی ام شوال
۰۳ آذر ۱۳۹۵ 0 فرهنگ و اجتماع۱-ازدواج حضرت رسول اكرم صلىاللهعليهوآلهوسلم باام سلمه هند در سال ۴ قمرى
حضرت رسول اكرم صلىاللهعليهوآلهوسلم ام سلمه هند را كه دختر ابى اميّه بود در مدينه در سال ۴ قمرى تزويج كرد و در ۶۱ قمرى در مدينه وفات نمود و در بقيع به خاك سپرده شد .
ام سلمه آخرين زوجه آن حضرت بود كه از دنيا رفت.
۲- بازگشت حضرت موسى علیه السلام بر مادرش
چون موسى پسر عمران در مدینه در آن محيط وحشتناك به دنيا آمد . بعضى نوشته اند که: سه ماه در نزد مادرش يوكابد مانده بود، خداوند به مادرش الهام كرد كه او را به دريا افكند و اندوهناك مباش كه ما او را به تو باز مى گردانيم و از پيغمبرانش مى كنيم.مادر موسى او را در ميان پارچه و پنبه پيچيد در صندوق نهاد و اطراف آن را قير اندود كرد و منفذها را گرفت شبانه كنار روز نيل آمد وآن را به دريا انداخت . چنانكه ذكر شد.
خاندان فرعون او را از آب گرفتند و نزد همسر فرعون آوردند كه زنى صالحه بود .این مکرمه به فرعون گفت : او را به فرزندى بردار( مو يعنى آب و سا به معناى درخت ) چون از ميان آب و درخت گرفته بودند موسى ناميدند، زنان شيرده از جمله يوكابد به دربار احضار شدند پستان هيچ كدام را نگرفت ولی موقعی كه يوكابد شير داد از او شير خورد .
خداوند مى فرمايد : ما او را به مادرش بازگردانديم تا ديده اش روشن شود و غم نخورد . سپس ماهيانه مقرر شد كه در قصر فرعون بماند و به بچه شير دهد . ولى يوكابد گفت : من خانه و فرزند دارم نمى توانم از آنها صرفنظر كنم . اگر مايل باشيد به خانه ببرم و در آنجا شير دهم و تربيتش كنم . همسر فرعون با اين امر موافقت كرد ناگفته نماند که : ازروزى كه مادر موسى او را به دريا انداخت تا روى كه به مادرش برگشت سه روز بيشتر طول نكشيد.
در قرآن آمده است که : مادر موسى به دختر خود كه خواهر موسى باشد گفت : در اثر موسى برو و خبر از او طلب كن .خواهر موسى به جستجوى برادر رضيع خود موسى برآمد و رفت تا درب قصر فرعون، ديد كسى دنبال مرضعه ها مى گردد جریان را به مادرش خبر داد و برگشت جانب قصر فرعون دید که هر چه مرضعه آوردند تا موسى را شير دهد موسى پستان هيچ يك را قبول نكرد . آسيه حيران مانده بود چه كند ؟ خواهر موسى گفت : آيا شما را دلالت نكنم بر اهل بيتى كه اين طفل را نگهدارى كند و ناصح و خيرخواه اوست ؟ به راهنمائى خواهر موسى مادر موسى را آوردند و پستان او را گرفت ناگفته نماند که : وقتى مادر موسى به او آبستن شد اثر حمل اصلا در او ظاهر نبود تا وقت ولادتش كه در آن وقت اثر حمل نمايان شد.
منبع:
کتاب حوادث الایام، سید مهدی مرعشی نجفی