شرح دعای سحر امام خمینی (ره) (قسمت بیست و دوم)
۲۷ خرداد ۱۳۹۴ 0 فرهنگ و اجتماع
اللَّهُمَّ انّى اسْئَلُكَ بِما تُجيبُنى بِهِ حينَ اسْئَلُكَ فَاجِبْنى يا اللّهُ.
بار الها از تو سؤال مى كنم به آنچه كه هر گاه به آن از تو سؤال كنم مرا اجابت خواهى كرد، پس اجابتم فرما اى اللّه.
اجابت دعاى سالك در آغاز سلوك و انجام آن به وسيله اسم اعظم است
از آنجايى كه اسماء الهى همگى از مظاهر اسم اعظماند كه اسم اعظم محيط بر آنها و جامع همه آنهاست به طور وحدت و بساطت و بر همه اسماء حكومت دارد و بر كليه آنها غلبه و سلطنت دارد، چون اين مطلب بر قلب سالكى كه به مقام اسم اعظم تحقق فعلى يافته منكشف شد مى بيند كه در ابتداى سلوكش مظاهر اسم اعظم بودند كه دعاى او را اجابت مى كردند و در پايان سلوكش خود اسم اعظم اجابت او را مى كند. از اين روست كه مى گويد: بار الها من از تو سؤال مى كنم به آنچه اجابتم مى كنى آن گاه كه از تو سؤال كنم به آن از اسماء الهى كه همه آنها به اسم اعظم باز مى گردند، و لذا به دنبال آن مى گويد: اجابتم كن اى اللّه كه اجابت را از اسم اعظم مى خواهد، زيرا اسم اعظم است كه حافظ مراتب اوست و او را تحت تربيت خود گرفته و نمى گذارد دست دزدان راه و وسوسه كنندگان در دلش به او راه يابد. و چون اجابت خواستن از اللّه اشاره به آن است كه اسم اعظم الهى است كه به همه اسماء احاطه دارد و اوست اجابت كننده در اول و آخر و اوست ظاهر و باطن، افتتاح سخن با اللّهمّ (به معنى يا اللّه) كرد و ختم سخن را نيز با اللّه كرد و گفت: فأجبنى يا اللّه.
پايان آنچه مى خواستيم از شرح اين دعا؛ و سپاس خداى را در اول و آخر و در ظاهر و باطن، و درود خدا بر محمّد و اولاد پاكش باد.
به تاريخ يك هزار و سيصد و چهل و هفت هجرى قمرى اين شرح پايان يافت.
تذكر:
به منظور حفظ مقام ادب نسبت به استاد الهى و امام امت اسلامى ايران جملاتى از آخر كتاب ترجمه نشد كه اين گونه تعبيرات از زبان خود آن حضرت زيباست و ما را نرسد كه چنين جسارتى در ترجمه آن داشته باشيم. و الحمد للّه أولا و آخرا.
ترجمه اين سفر شريف در هشتم ماه شعبان 1400 هجرى قمرى انجام يافت.
خدايا چنان كن در انجام كار
تو خشنود باشى و ما رستگار
العبد المفتاق إلى رحمة ربه: السيد احمد الفهرى
منبع: مرکز تحقیقات اسلامی